Un incendiu de proporţii, cu degajare mare de fum, a izbucnit miercuri într-un centru de colectare a fierului vechi din Simeria.

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta la caroserii auto dezafectate, depozitate în aer liber pe aproximativ 400 de metri pătraţi.

Incendiul a fost în scurtă vreme localizat, în zonă neexistând pericolul propagării la locuinţe sau hale industriale. Nicio persoană nu a fost rănită sau intoxicată cu fum.

„Cantitatea mare de fum degajată în atmosferă a impus notificarea Gărzii de Mediu în vederea stabilirii gradului de poluare în urma incendiului. Deoarece norul de fum nu a fost direcţionat de curenţii de aer spre zonele locuite nu s-a impus avertizarea populaţie prin intermediul Ro-Alert. În aproximativ o jumătate de oră de la declanşarea misiunii de stingere, pompierii au reuşit limitarea incendiului. După finalizarea operaţiunilor de lichidare a incendiului se va stabili o cauză probabilă de generare a acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania