fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENT“Zilele orașului Sfântu Gheorghe”, anulate și în acest an din cauza pandemiei

“Zilele orașului Sfântu Gheorghe”, anulate și în acest an din cauza pandemiei

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea mai mare sărbătoare a comunităţii din Sfântu Gheorghe, „Zilele oraşului”, ar fi trebuit să înceapă sâmbătă, 24 aprilie, însă din cauza situaţiei epidemiologice şi ediţia din acest an va fi anulată. Ceremonia de decernare a titlului Pro Urbe va avea, însă, loc, a anunțat miercuri municipalitatea.

Primăria Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură „Kónya Ádám” vor sărbători ziua Sfântului Gheorghe cu o binecuvântare și o ceremonie de decernare a titlului Pro Urbe, care vor avea loc sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 16.00, în Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”. La eveniment vor participa pianistul Szőcs Botond și invitații săi, iar binecuvântarea va fi spusă de preotul paroh Dávid György.

Devenit tradiţie din 1997, titlul Pro Urbe este acordat anual în cadrul „Zilelor Sfântu Gheorghe” celor care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localităţii şi la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe. Anul acesta, titlul îi va fi acordat lui Kiss Jenő, fost director al Bibliotecii Județene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe.

Evenimentul va cuprinde lucrări clasice interpretate de foști elevi ai Liceului de Arte „Plugor Sándor”, însoțiți de pianul lui Szőcs Botond, flautul lui Péter Ervin, tuba lui Csoma Attila și trompeta lui Paul Grosar.

Pianistul Szőcs Botőnd a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, atât în ​​Ungaria, cât și în străinătate, unde a câștigat zece locuri I. Este doctorand în anul I la catedra de pian a Universității Transilvania din Brașov. A susținut numeroase concerte în diferite săli din întreaga lume.

Péter Ervin este angajat al Filarmonicii „Gheorghe Dima” din Braşov din 2017, a cântat la numeroase evenimente muzicale ca solist în muzică de cameră și orchestră atât în ​​străinătate, cât și acasă.

Csoma Attila cântă la tubă, dar și la acordeon, pian, chitară, trompetă și ca tenor. De asemenea, are propriile compoziții și orchestrații.

Paul Grosar este doctorand la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, trompetist al Fanfarei Naționale de Tineret. A participat la mai multe competiții internaționale.

Evenimentul este deschis pentru maximum 150 de persoane, iar intrarea se face pe bază de invitație, care poate fi solicitată gratuit la casa de bilete a orașului miercuri și joi, între orele 9:00 – 16:00, și vineri, între orele 09:00 – 15:00. O persoană poate solicita maximum două invitații.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Mai multe articole de același fel