Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a hotărât joi ieșirea din carantină a comunei Rimetea, după ce incidența cazurilor de COVID-10 a scăzut de la 18 la 2,01/1.000 de locuitori.

Carantina în comună a fost instituită în 26 martie. Cu zeci de pensiuni turistice, Rimetea era în urmă cu o lună unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din ţară.

În următoarele două săptămâni, în comună vor fi valabile restricțiile impuse în cazul în care rata de infectare este între 1,5 şi 3/1.000 de locuitori.

Astfel, se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, terase), precum şi desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Este interzisă circulaţia în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, este permisă în intervalul orar 6,00-22,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

O comună cu zeci de pensiuni turistice, Rimetea era în urmă cu o lună unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din ţară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania