Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a vizitat joi trei obiective de investiţii din judeţul Cluj: Biserica reformată și o sală de sport din Turda şi viitorul sediu al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

“Am fost astăzi la trei obiective de investiţii în judeţul Cluj. În primul rând, la predarea din punct de vedere tehnic a Bisericii reformate din Turda Veche, o clădire de 650 de ani, monument istoric, care s-a reabilitat prin POR, a cărui autoritate de management este la Ministerul Dezvoltării, o lucrare frumoasă care vorbeşte despre valori, rădăcini, dar vorbeşte şi despre viitor. (…) Va fi un punct de atracţie pentru municipiul Turda. Am fost să inspectez pe teren lucrările începute în februarie la Sala sportivă din municipiul Turda, care se construieşte din finanţare din bugetul MDLPA, este vorba despre o finanţare de 65 de milioane de lei, o sală de sport care va putea să fie omologată pentru competiţii internaţionale de baschet, volei şi handbal şi care va avea şi un bazin de recuperare pentru sportivi, o tribună cu 3.100 de locuri, din care 58 pentru persoane cu dizabilităţi”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a mai vizitat joi și viitorul sediu al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, în care va fi amenajată cea mai mare sală de concerte din România, cu 970 de locuri.

“Acum suntem la clădirea pe care o vom extinde şi o vom moderniza şi o vom amenaja pentru Academia de Muzică ‘Gheorghe Dima’ din Cluj-Napoca. Este o investiţie a MLDPA de 128 de milioane de lei, o investiţie importantă, mare, dar prin care se va asigura Academiei de Muzică din Cluj sediu şi care va prevedea cea mai modernă infrastructură de învăţământ pe acest domeniu de muzică din România. Termenul de execuţie este de doi ani, au început lucrările în această perioadă. (…) Este vorba de o investiţie care va avea cea mai mare sală de concerte de acest gen din România, 970 de locuri, cu săli de repetiţii, amfiteatru, chiar şi o parte de sală de sport”, a mai spus Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării mai are inclusă în programul din județul Cluj și vizitarea unei creșe din Cluj-Napoca, eveniment anunțat pentru ziua de vineri.

(FOTO: Ministerul Dezvoltării)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania