Încă un caz de şoc anafilactiv a fost înregistrat în judeţul Braşov, la un bărbat de 31 de ani, vaccinat cu serul Pfizer. Reacţia severă a apărut la cinci minute de la vaccinare, pacientul fiind transportat la spital. Ulterior, pacientul a fost stabilizat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”În data de 21.04.2021, un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin leşin, paloare tegumentară şi hipotensiune. Reacţia a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Bionvtech”, a transmis, joi, Prefectura Braşov.

Potrivit sursei citate, vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov.

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic.

”Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU.  Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgente a spitalulului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, a mai transmis Prefectura.

O altă reacţie adversă severă a fost înregistrată, în 20 aprilie, la acelaşi centru de vaccinare, la un bărbat de 23 de ani.

Alte două reacţii adverse severe s-au înregistrat la o fată de 16 ani din judeţul Maramureş şi la o femeie din judeţul Olt.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania