Primăria comunei Ghioroc și Consiliul Județean (CJ) Arad pregătesc deschiderea sezonului estival. A fost adus nisip nou pe plajă și se pregătește instalarea unui parc de distracții pentru copii. Anul acesta, alături de palmieri vor apărea și leandri pe plajă, a anunţat vineri preşedntele CJ Arad, Iustin Cionca.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Administraţia judeţeană a alocat în acest an comunei Ghioroc 3,4 milioane lei pentru dezvoltare, incluzând aici și extinderea parcării plajei cu încă 286 de locuri.

Chiar dacă sezonul estival depinde de restricțiile epidemiologice, campingul își va deschide porțile pentru turiști începând cu 1 mai. Pentru camping, Primăria Ghioroc a cumpărat deja dotările necesare și mai mulți leandri, pentru a înfrumuseța zona.

„Suntem în toiul pregătirilor pentru un nou sezon estival pe plaja Lacului Ghioroc. De obicei, deschiderea sezonului avea loc pe 1 mai, dar din cauza pandemiei deschiderea oficială va avea loc când evoluția medicală ne va permite. Terasele stațiunii de interes local Ghioroc sunt deja deschise, dar cu respectarea restricțiilor legale. Se muncește acum și la curățenie, dar și la un nou debarcader unde vor fi amplasate hidrobicicletele. După sărbători avem programate și alte lucrări cerute de turiști. Astfel, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, se va asfalta și o parte din drumul de acces spre camping. Anul acesta vom avea și un parc de distracții cu carusele, mașinuțe și alte jucării destinate copiilor”, a declarat Iustin Cionca.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania