fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTENoul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Claudiu Lucian Pop, va fi înscăunat sâmbătă....

Noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Claudiu Lucian Pop, va fi înscăunat sâmbătă. Programul ceremoniei religioase

Publicat în

spot_img
spot_img

Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop va fi înscăunat sâmbătă episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Înscăunarea va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00, în cadrul Sfintei Liturghii care se va celebra pe esplanada din fața Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea din Piața Cipariu, Cluj-Napoca.

Celebrarea solemnă se va desfășura în prezența delegatului oficial al Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Preasfințitul Părinte Mihai, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de București, în prezența delegatului Nunțiului Apostolic în România și Republica Moldova, asistați fiind de majoritatea Episcopilor catolici din România, precum și de alți Episcopi sosiți de peste hotare.

„În cadrul ceremoniei de înscăunare, PS Claudiu va purta crucea Fericitului Cardinal Iuliu Hossu, îi va fi data mantia arhierească a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop George Guțiu, iar toiagul arhieresc pe care îl va primi va fi cel al vrednicului de pomenire Episcop Florentin Crihălmeanu. Toate acestea reprezintă dorința noului Arhiereu de a se înscrie în linia slujirii plină de credință, speranță și iubire pe care au urmat-o acești înaintași ai săi în Scaunul arhieresc al Eparhiei de Cluj-Gherla”, a anunțat Eparhia de Cluj-Gherla.

În încheierea ceremonialului, Preasfințitul Părinte Claudiu, în calitate de Episcop Eparhial de Cluj-Gherla, va primi mesajele din partea autorităților bisericești, din partea autorităților Statului precum și salutul reprezentanților preoților, persoanelor consacrate, credincioșilor și ai diferitelor asociații din Eparhia de Cluj-Gherla.

“Invitația noastră este adresată tuturor preoților, persoanelor consacrate, credincioșilor din întreaga Biserică Greco-Catolică și tuturor oamenilor de bine de a fi prezenți și de a se uni în rugăciune pentru a-l primi așa cum se cuvine pe cel pe care Dumnezeu l-a rânduit să conducă pe drumul credinței Eparhia noastră”, a îndemnat părintele Marius Cerghizan, preotul numit să asigure buna administrare a Eparhiei după moartea episcopului Florentin Crihălmeanu.

Toți participanții la evenimentul istoric programat la Cluj-Napoca sunt chemați să respecte normele sanitare în vigoare pentru perioada de pandemie. Întreaga ceremonie va fi transmisă în direct prin intermediul postului TVR3/TVR Cluj.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel