Un număr de 403 cartuşe, care provin, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial, au fost găsite, sâmbătă, în apropierea comunei Sânmartin, ele fiind ridicate de pirotehnişti, în vederea distrugerii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

“Pirotehniştii harghiteni au fost solicitaţi, în această după-amiază, pe raza localităţii Sânmartin, unde un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de muniţie. De urgenţă, echipajul pirotehnic din cadrul ISU “Oltul” Harghita s-a deplasat la locul indicat şi a identificat, în urma măsurilor specifice, nu mai puţin de 403 cartuşe, calibru 7,62 mm, provenind, cel mai probabil, din cel De-al Doilea Război Mondial. Acestea au fost ridicate şi transportate, în condiţii de siguranţă, într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora, în vederea distrugerii ulterioare”, a precizat Biroul de Presă al ISU Harghita.

Este a treia acţiune pirotehnică din acest an a specialiştilor de la Inspectoratul pentrui Situaţii de Urgenţă Harghita.

Anul trecut, echipa pirotehnică a ISU Harghita a intervenit de 12 ori pentru ridicarea, transportarea şi depozitarea în condiţii de siguranţă a unor elemente de muniţie rămase neexplodate şi a avut trei acţiuni de distrugere a muniţiei găsite în diverse locuri din judeţ. 

Foto: arhivă

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

  1. Da, si eu am gasit munitie in pod la bunica, le-am ascuns dar nu suficient de bine. Bunica le-a gasit si mi-a aruncat toata munitia in fintina. O saptamina am fost nervos pe ea……

Comments are closed.