fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEMedicul hunedorean Lidia Dobrei a murit. Fusese internată cu COVID-19

Medicul hunedorean Lidia Dobrei a murit. Fusese internată cu COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Medicul hunedorean Lidia Dobrei, fost consilier județean PNL, a murit la spital. La începutul acestei luni a fost internată, după ce fusese diagnosticată cu COVID-19.

Colegii din PNL – Organizația județeană Hunedoara au anunțat decesul Lidiei Dobrei duminică seara.

„Partidul Național Liberal, organizația județului Hunedoara anunță cu tristețe dispariția colegei dr. Lidia Dobrei. Dedicată salvării vieții semenilor, dna. Dobrei a pierdut lupta pentru propria viața cu virusul Coronavirus”, a transmis organizația, pe pagina de Facebook.

Lidia Dobrei s-a născut la 12 ianuarie 1954, în localitatea Roşia Nouă, judeţul Arad, a absolvit Facultatea de Medicină Generală Timişoara în anul 1980, din 2003 a fost doctor în ştiinţe medicale.

Și-a desfasurat activitatea ca medic primar radiolog la Centrul de Sănătate din Călan.

Stagiatura a efectuat-o la Spitalul Municipal Hunedoara, între anii 1984-1986 fiind şi medic secundar radiolog la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Între anii 1988 şi 2008 a efectuat numeroase cursuri de specializare în radiologie, în metode de diagnosticare şi ultrasonografie generală. A făcut stagii de documentare doctorat în San Francisco, Seatle, Portland, Ohio – SUA şi Berlin – Germania.

Este preşedinta Asociaţiei Umanitare „Monyque şi Evelynne” din Călan, membră a Societăţii Naţionale şi Internaţionale a Medicilor Creştini şi preşedinta Filialei Călan a Crucii Roşii.

Asociaţia Umanitară „Monyque şi Evelynne” s-a înfiinţat în anul 1992 şi sub directa îndrumare a Lidiei Dobrei s-a ocupat de primirea, depozitarea şi distribuirea gratuită de medicamente, materiale şi aparatură medicală tuturor persoanelor fizice şi juridice care au nevoie de acestea.

Timp de 18 ani, asociaţia a desfăşurat o activitate laborioasă şi a ajutat spitalele din Călan, Petroşani, Haţeg, Orăştie, Hunedoara şi Deva, căminele de bătrâni din Brănişca şi Geoagiu, ONG-uri, precum şi mii de bolnavi, conform evidenţelor asociaţiei.

Din anul 2004, până în 2016, dr. Lidia Dobrei a fost consilier judeţean şi a detinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, culte, cultură, sport, tineret, probleme de sănătate, protecţie socială, ale familiei şi copilului, precum şi de legătură cu ONG-urile, calitate în care s-a implicat într-o serie de activităţi care au contribuit la îmbunătăţirea imaginii consiliului judeţean şi rezolvarea unor probleme ale sistemului sanitar judeţean.

Pentru întreaga sa activitate în slujba oamenilor, a comunităţii hunedorene, Consiliul Judeţean Hunedoara a hotărât să-i acorde Lidiei Dobrei titlul de „Consilier de onoare” al judeţului.

Ioana Pop

Articole recente

Incendiul de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe 40 de hectare din cauza vântului

Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Mai multe articole de același fel

Dezbatere privind educația pentru sustenabilitate, sub egida Alianței Timișoara Universitară

Sub egida Alianței Timișoara Universitară (ATU), Universitatea Politehnica Timișoara a organizat și găzduit vineri, 12 aprilie 2024, în Sala Senatului, o dezbatere cu tema „Universitățile timișorene:  educație și acțiune pentru sustenabilitate”, la care au fost invitate, alături de instituțiile de învățământ superior, instituțiile autorității publice și reprezentanții mediului economic.