Restricțiile de weekend vor fi ridicate începând de marți în localitățile Arad și Ineu, după ce incidența cazurilor COVID-19 a scăzut sub 3,5/1000 de locuitori. Tot de mâine se redeschid în cele două localități și sălile de sport și fitness.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Decizia a fost luată luni de Comitetul pentru Situații de Urgență Arad.

Potrivit Prefecturii Arad, în localitățile Moneasa, Bârzava, Șagu, Dezna, Macea, Hășmaș, Vinga și Chișineu-Criș, unde incidența COVID-19/1.000 locuitori este între 4 – 7,5, continuă să se aplice restricțiile de weekend. De marți, aceste măsuri vor fi valabile și în localitatea Dezna.

În localitățile Dieci și Săvârșin, unde rata de infectare a depășit 7,5 la mie, continuă să se aplice, suplimentar, următoarele măsuri: se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 5.00, în fiecare zi din săptămână; se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5.00 – 18.00, în fiecare zi din săptămână. Excepție va fi în data de 30 aprilie, când operatorii economici își pot desfășura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania