1.241 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la centrul drive-thru deschis în parcarea complexului comercial Shopping City Deva, în primele două zile de activitate a centrului.

“Aşteptările organizatorilor primului drive-thru din România au fost întrecute în primele două zile: 581 de persoane vaccinate sâmbătă şi 660 de persoane vaccinate duminică. Dacă vrei, se poate! (…) Împreună putem să învingem pandemia şi să revenim la normalitate!”, au anunțat luni reprezentanţii DSP Hunedoara, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Între autovehiculele cu care oamenii au venit să se vaccineze la centrul drive-thru s-au numărat un camion de 3,5 tone şi o dubă.

Centrul, primul de acest fel din țară, are patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de Pfizer BioNTech și are activitate zilnică, între orele 10.00 și 19.00.

Persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând actul de identitate, fără a fi nevoie de înscrierea în prealabil în platforma națională.

Chestionarul de triaj și cel de consimțământ pot fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara (asphd.ro) sau pot fi obținute la centrul de vaccinare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania