Secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, participaţie improprie la infracţiunea de falsificare de instrumente oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, a anunțat luni DNA.

În același dosar au mai fost trimişi în judecată şi soţul Laurei Sârbu, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe al Primăriei Deva, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, şi Adrian Mihai Bodrean, funcţionar în cadrul Primăriei Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.

În aceeaşi cauză a mai fost trimisă în judecată SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, în calitatea de secretar al Primăriei Deva, beneficiind de ajutorul soţului ei şi al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul primăriei. Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la “Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.

„În aceeași perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, de la același om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obținerea documentației necesare construirii unei hale de producție. Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi primit o parte din acești bani, restul fiind opriți de reprezentantul societății menționate anterior. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparțin inculpaților Sârbu Laura și Sârbu Hadrian”, a transmis DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cei trei se află în stare de arest preventiv de pe 1 aprilie.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania