Proiectul ”Lumini Pascale” al Filarmonicii din Sibiu continuă în Săptămâna Mare cu trei evenimente programate în 26, 27 și 28 aprilie.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Două dintre acestea se vor desfășura în Catedrala Mitropolitană din Sibiu: Slujbele Deniei cu Corala „Timotei Popovici” și Corul „Euphonia”. Miercuri publicul va putea asculta lucrarea ”Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce” compusă de Joseph Haydn, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii Sibiu.

Luni, 26 aprilie, cu începere de la ora 18.00, Corala ”Timotei Popovici” a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu participă la Slujba Deniei cu un program de muzică religioasă. Dirijorul corului va fi pr. lect. dr. Dan-Alexandru Streza.

A doua Denie cu Cor este programată marți 27 aprilie, tot la Catedrala Mitropolitană, de la ora 18.00. Invitați de această data sunt membrii corului „Euphonia” al Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, dirijor Aurel Poena.

Ulimul eveniment din seria concertelor dedicate sărbătorii pascale este un concert simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii Sibiu, condusă de dirijorul Victor Dumănescu, programat miercuri, 28 aprilie, la Sala „Thalia”, de la ora 19.00. Publicul va putea asculta lucrarea ”Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce”, de Joseph Haydn. Invitat pentru acest concert este actorul Vlad Robaș. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania