Primăria Arad demarează o campanie pro vaccinare cu scopul atingerii în cel mai scurt timp a procentului de persoane imunizate, astfel încât să poată fi eliminate toate restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Anunțul a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul Aradului, Călin Bibarț, viceprimarul Lazăr Faur şi directorul DSP Arad, Horia Timiş.

“Suntem convinși că încă mai sunt arădeni care își doresc să se vaccineze. Venim în întâmpinarea lor punându-le la dispoziție un drive-thru, organizând un maraton al vaccinării chiar aici în holul Primăriei și, mai mult decât atât, pentru că ne dorim să fim pro activi, ne deplasăm la domiciliul celor care solicită imunizarea și îi vaccinăm. În acest fel sunt sigur că vom reuși să avem un număr mai mare de oameni care vor fi vaccinați. Fiecare viață contează”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Primul pas va fi făcut miercuri dimineața, odată cu inaugurarea primului drive-thru din municipiu și cel de-al treilea din țară, după cele din Deva și Cluj-Napoca. Centrul drive-thru se deschide în parcarea Real/Remarkt pentru o perioadă nedefinită și va fi deschis zilnic între orele 8.00 – 20.00 .

“Suntem pregătiți pentru a vaccina un număr cât mai mare de arădeni care merg la cumpărături înainte de Paște. Durează 15 minute să te imunizezi, pe loc și fără programare”, a spus viceprimarul Lazăr Faur.

În weekend-ul 6-8 mai, Primăria Arad dă startul Maratonului Vaccinării. Arădenii dornici să se vaccineze fără programare sunt așteptați în holul Palatului Administrativ unde se vor putea imuniza pe loc, fără vreo programare prealabilă.

“Este foarte important să ne vaccinăm. Este singurul pașaport spre libertate a cetățenilor. Avem mai multe campanii, aceasta este una dintre ele. Așteptăm cât mai mulți arădeni. Avem suficiente doze de vaccin, toate vaccinurile sunt sigure și este foarte bine să ne informăm din surse autorizate atunci când discutăm despre vaccinuri“, a afirmat directorul DSP Arad, Horia Timiș.

La inițiativa Primăriei Arad se va da startul din această săptămână și campaniei de vaccinare la domiciliu. În acest scop sunt puse la dispoziția celor interesați două numere de telefon la care se pot face programări pentru vaccinare: 0783121105 și 0257254923.

Pentru toate cele trei campanii este pus la dispoziția arădenilor vaccinul Pfizer, datorită popularității sale, dar sunt disponibile şi vaccinurile Moderna şi AstraZeneca pentru cine optează pentru altă variantă.

Până în prezent peste 63.000 de arădeni au fost vaccinați anti-COVID-19 și se așteaptă ca până la sfârșitul acestei luni să fie depășit pragul de 100.000 de persoane imunizate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania