fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECampanie puternică de vaccinare în Arad: se deschide un centru drive-thru, se...

Campanie puternică de vaccinare în Arad: se deschide un centru drive-thru, se organizează Maratonul Vaccinării și vaccinarea la domiciliu

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Arad demarează o campanie pro vaccinare cu scopul atingerii în cel mai scurt timp a procentului de persoane imunizate, astfel încât să poată fi eliminate toate restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

Anunțul a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul Aradului, Călin Bibarț, viceprimarul Lazăr Faur şi directorul DSP Arad, Horia Timiş.

“Suntem convinși că încă mai sunt arădeni care își doresc să se vaccineze. Venim în întâmpinarea lor punându-le la dispoziție un drive-thru, organizând un maraton al vaccinării chiar aici în holul Primăriei și, mai mult decât atât, pentru că ne dorim să fim pro activi, ne deplasăm la domiciliul celor care solicită imunizarea și îi vaccinăm. În acest fel sunt sigur că vom reuși să avem un număr mai mare de oameni care vor fi vaccinați. Fiecare viață contează”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Primul pas va fi făcut miercuri dimineața, odată cu inaugurarea primului drive-thru din municipiu și cel de-al treilea din țară, după cele din Deva și Cluj-Napoca. Centrul drive-thru se deschide în parcarea Real/Remarkt pentru o perioadă nedefinită și va fi deschis zilnic între orele 8.00 – 20.00 .

“Suntem pregătiți pentru a vaccina un număr cât mai mare de arădeni care merg la cumpărături înainte de Paște. Durează 15 minute să te imunizezi, pe loc și fără programare”, a spus viceprimarul Lazăr Faur.

În weekend-ul 6-8 mai, Primăria Arad dă startul Maratonului Vaccinării. Arădenii dornici să se vaccineze fără programare sunt așteptați în holul Palatului Administrativ unde se vor putea imuniza pe loc, fără vreo programare prealabilă.

“Este foarte important să ne vaccinăm. Este singurul pașaport spre libertate a cetățenilor. Avem mai multe campanii, aceasta este una dintre ele. Așteptăm cât mai mulți arădeni. Avem suficiente doze de vaccin, toate vaccinurile sunt sigure și este foarte bine să ne informăm din surse autorizate atunci când discutăm despre vaccinuri“, a afirmat directorul DSP Arad, Horia Timiș.

La inițiativa Primăriei Arad se va da startul din această săptămână și campaniei de vaccinare la domiciliu. În acest scop sunt puse la dispoziția celor interesați două numere de telefon la care se pot face programări pentru vaccinare: 0783121105 și 0257254923.

Pentru toate cele trei campanii este pus la dispoziția arădenilor vaccinul Pfizer, datorită popularității sale, dar sunt disponibile şi vaccinurile Moderna şi AstraZeneca pentru cine optează pentru altă variantă.

Până în prezent peste 63.000 de arădeni au fost vaccinați anti-COVID-19 și se așteaptă ca până la sfârșitul acestei luni să fie depășit pragul de 100.000 de persoane imunizate.

Ioana Pop

Articole recente

Admiterea 2024 la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu | Aproape 2800 de locuri fără taxă sunt prevăzute la programele de licență și master.

Aflați care este distribuția locurilor scoase la concurs de Ministerul Educației Naționale pentru anul universitar 2024-2025 pentru facultățile din cadrul ULBS

Papa Francisc le cere preoților să țină predici scurte, ca să nu adoarmă credincioșii

"Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc", susține Pontiful

Șapte oferte pentru construirea drumului expres Arad – Oradea

Lucrările au cu o valoare estimată de 2,74 miliarde lei (fără TVA) şi trebuie finalizate în 24 de luni.

Mai multe articole de același fel

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel aflat în vecinătatea reședinței Regelui Mihai I de la Săvârșin

Construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână, castelul este înconjurat de un vast domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil. Clădirea a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscată de stat în urma instaurării regimului comunist.