Preasfinția Sa Claudiu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, l-a numit după înscăunarea sa ca ierarh al acestei episcopii pe părintele Dumitru Marius Cerghizan în funcția de vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Numirea făcută de către Ierarhul Eparhiei de Cluj-Gherla reprezintă un semn de continuitate, prin alegerea “de-a dreapta sa” a preotului care a împlinit această misiune și lângă Preasfinția Sa Florentin, și apoi, după mutarea sa la Cer, a asigurat administrarea Eparhiei de Cluj-Gherla”, a transmis marți Eparhia de Cluj-Gherla.

Părintele Dumitru Marius Cerghizan s-a născut la 8 septembrie 1976 în localitatea Bistrița. A fost hirotonit preot în 2006, în Catedrala “Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, de către PS Florentin Crihălmeanu. A absolvit Liceul Greco-Catolic “Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. A urmat, tot la Cluj-Napoca, Institutul Teologic Greco-Catolic “Sf. Ioan Evanghelistul”. A continuat studiile la Roma, unde a obținut licența în teologie la Universitatea Pontificală “Urbaniana” și un masterat în doctrina socială a Bisericii la Universitatea Pontificală “Lateran”.

Este capelan al comunității “Bunavestire” a Congregației Surorilor Maicii Domnului, iar în trecut a fost administrator parohial în parohiile Corpadea și Petea. În anul 2006, Preasfinția Sa Florentin i-a încredințat misiunea de secretar eparhial, iar în 2014 a fost numit consilier pastoral. Începând cu anul 2017 a îndeplinit misiunea de vicar cu preoții. În 22 iunie anul trecut i-a fost încredințată misiunea de Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla.

După mutarea din această viață a Preasfințitului Florentin Crihălmeanu, părintele Dumitru Marius Cerghizan a fost numit de cardinalul Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla, misiune pe care a îndeplinit-o până în 24 aprilie anul acesta, data înscăunării noului episcop eparhial, Preasfinția Sa Claudiu.

(FOTO: Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania