Muzeul ASTRA din Sibiu organizează în această săptămână o activitate inedită cu ocazia sărbătorilor de Paști, destinată vizitatorilor de toate vârstele și denumită sugestiv „Oul uriaș”.

Participanții vor avea ocazia să picteze planșe din carton, sub forma unor ouă uriașe care măsoară 1,30 de metri. Sub îndrumarea muzeografilor și pedagogilor din Muzeul ASTRA, ouăle „gigant” vor fi pictate cu motive tradiționale regăsite pe ouă încondeiate. În tot acest timp, muzeografii le vor oferi pictorilor de ocazie informații despre tehnica încondeierii ouălor, dar și despre folosirea culorilor naturale în acest proces și ce simbolizau desenele respective.

„Ca să încurajăm vizitatorii să se implice în acest eveniment, am expus prin mai multe gospodării din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului nu mai puțin de 16 ouă oriașe, pictate recent de copii care au participat la activitățile educaționale din muzeu”, au transmis marți reprezentanții Muzeului ASTRA.

Activitatea are loc în Muzeul în aer liber până joi, 29 aprilie, între orele 10.00 – 16.00, în Pavilionul nou – zona Etno Tehno Parc.

Accesul este permis în baza biletului de intrare în muzeu, iar participanții vor primi hărți la intrarea în Muzeul ASTRA, pentru a identifica cu ușurință Pavilionul Nou din zona Etno Tehno Parc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania