Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, în lipsă, faţă de un cetăţean afgan, pentru infracţiunile de omor şi tentativă de omor, comise asupra a doi conaţionali, săptămâna trecută, în zona Gării de Nord din Timişoara.

”În fapt, s-a reţinut că pe 19 aprilie inculpatul A.F., cetăţean afgan, în timp ce se deplasa alături de alţi trei migranţi afgani, pe bulevardul Republicii din Timişoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuţit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital”, a transmis miercuri Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

În prealabil, în acelaşi context, inculpatul ar fi aplicat o lovitură de cuţit şi unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După comiterea faptelor, inculpatul a fugit şi s-a ascuns, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, iar până la acest moment procesual nu s-a reuşit depistarea şi audierea sa. Astfel, în cursul zilei de miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de făptuitor, în lipsă.

„Având în vedere comunicatul emis de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Timiș din data de 28 aprilie a.c., cu privire la evenimentul din data de 19 aprilie a.c., petrecut în zona Gării de Nord din municipiul Timișoara, în urma căruia a rezultat decesul unui bărbat și rănirea altuia, cu acordul procurorui de caz, vă facem cunoscută imaginea autorului, un bărbat de origine afgană, în vârstă de 27 de ani, în vederea identificării lui. Facem apel la cetățeni, ca oricine recunoaște această persoană din fotografie sau poate oferi informații cu privire la aceasta, să apeleze de îndată Serviciul de Urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. De asemenea, vă recomandăm ca la întâlnirea în spațiul public a acestui bărbat, să păstrați distanța și să evitați orice interacțiune cu acesta!”, a transmis IPJ Timiș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania