Aeroportul Internațional Satu Mare a inaugurat miercuri zborul de la Paris la Satu Mare. A fost un moment mult așteptat de sătmăreni, care de acum înainte vor avea posibilitatea de a călători spre capitala Franței de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri și duminică.

Aeronava a aterizat la Satu Mare, iar cei 100 de pasageri au fost întâmpinați de conducerea Consiliului Județean (CJ) Satu Mare și a aeroportului. Aeronava a fost pilotată de directorul companiei HiSky, Iulian Scorpan.

“Pentru noi acesta este un moment foarte important, deoarece cu ziua de azi deschidem porțile sătmărene spre capitala Franței, o destinație foarte mult dorită de comunitatea noastră. Ne dorim un parteneriat pe termen lung împreună cu compania HiSky, cu care în curând vom inaugura și zborurile de Frankfurt”, a declarat președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

Aeronava a fost întâmpinată și la Paris și la Satu Mare cu tradiționalele tunuri de apă, lansate de echipele de pompieri din aeroporturi, tunuri care marchează inaugurarea unei rute noi.

“Le mulțumesc pasagerilor și îmi doresc ca ei să fie într-un număr cât mai mare la Satu Mare, pentru că, de fapt, cursa aceasta le este destinată. Îmi doresc din toată inima ca acest prim pas să marcheze un nou început pentru Aeroportul Satu Mare, un început cu multe oportunități pentru cei din zona noastră de captare”, a spus directorul Aeroportului Satu Mare, Mihai Pătrașcu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania