15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADLocalurile din Arad în care angajaţii sunt vaccinaţi vor fi semnalizate de...

Localurile din Arad în care angajaţii sunt vaccinaţi vor fi semnalizate de autorităţi drept „sigure pentru clienţi”

Publicat în

spot_img
spot_img

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad şi reprezentanţii HORECA au convenit, în urma unor discuţii purtate miercuri pe tema vaccinării anti-COVID-19 a personalului din domeniul ospitalităţii, ca localurile în care cel puţin 90% dintre angajaţi sunt imunizaţi să fie semnalizate „sigure pentru clienţi”, informează AGERPRES.

La iniţiativa Prefecturii Arad, reprezentanţii DSP şi ai HORECA s-au întâlnit pentru discuţii privind susţinerea campaniei de vaccinare, pentru a fi cuprinşi câţi mai mulţi angajaţi din domeniul ospitalităţii, care astfel şi-ar putea relua mai repede activitatea fără restricţii.

În urma discuţiilor, mai mulţi patroni au spus că vor sprijini demersul autorităţilor şi că speră că în jur de 1.000 de angajaţi HORECA din municipiul Arad vor fi vaccinaţi în cadrul „Maratonului Vaccinării”, campanie a Primăriei Arad care va avea loc în perioada 7 – 9 mai. În cadrul acestei campanii, vor fi administrare vaccinuri Pfizer fără programare, în holul Palatului Administrativ şi în Piaţa Revoluţiei, dacă vremea o va permite.

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a declarat că restaurantele, cafenelele şi alte localuri în care cel puţin 90% dintre angajaţi sunt vaccinaţi vor fi semnalizate ca „sigure pentru clienţi”. Acest demers este susţinut de patroni, iar marca ce va fi afişată la intrare va cuprinde însemnele DSP şi ale HORECA.

„Ne dorim să devenim primul judeţ care să deschidem HORECA. Acolo unde se va depăşi gradul de vaccinare de 90% în rândul angajaţilor, vom semnaliza locaţia ca locaţie sigură, cu sigla HORECA şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică Arad”, a spus Horea Timiş.

Prefectul Aradului, Toth Csaba, a subliniat importanţa campaniei de vaccinare şi a declarat că sunt necesare acţiuni similare şi în judeţ, nu doar în municipiu. El a spus că a avut deja discuţii cu primarii, cărora le-a cerut să se implice pentru a găsi soluţii prin care accesul la vaccinare să devină facil.

„Susţinem orice iniţiativă şi suntem alături de toţi cei care promovează vaccinarea, deoarece este singura soluţie pentru a ieşi din pandemie. Este normal ca municipiul să dea tonul, dar eu am cerut implicare şi la nivel de judeţ, aştept propuneri din partea primăriilor pentru promovarea vaccinării şi în comunităţile mai mici. Sper ca până vineri incidenţa cazurilor COVID-19 în municipiu să scadă sub valoarea de 3 la mia de locuitori, pentru a putea deschide HORECA în interior, însă scopul este să fie vaccinaţi toţi cei care lucrează în domeniu, astfel încât putem reveni cât mai curând la normal”, a spus prefectul.

De la începutul campaniei de imunizare, 64.314 de persoane din judeţul Arad au primit prima doză de vaccin, iar 37.729 de persoane au primit şi a doua doză, conform datelor furnizate, miercuri, de Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad.

În ultimele 24 de ore, au fost administrare 1.704 doze de vaccin.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel aflat în vecinătatea reședinței Regelui Mihai I de la Săvârșin

Construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână, castelul este înconjurat de un vast domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil. Clădirea a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscată de stat în urma instaurării regimului comunist.