(SURSA FOTO: Trupa de Marionete Arad / Facebook)

O păpuşă gigant a fost ridicată cu o macara joi, deasupra Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad, pentru a marca împlinirea a 70 de ani de existenţă a Teatrului de Marionete Arad.

Gigalateea, păpușa creată de artiștii marionetiști Sorin și Lenuța Dorobanțu, a plutit 30 de minute deasupra clădirii teatrului, iar trecătorii s-au oprit pentru a filma sau a face fotografii.

„Sunt multe lucruri profunde și noi care ni se întâmplă și pe care le-am învățat în aceste vremuri. Am descoperit cum e să ne fie greu, cum e să căutăm în noi înșine puterea de a trece mai departe. Am reușit de fiecare dată vegheați parcă de cineva… de acolo… de sus. Tocmai de aceea ne-am gândit să o transformăm pe Gigalateea, păpușa noastră gigant, într-un… înger simbolic. O vom ridica peste clădirea teatrului cu ajutorul macaralei care lucrează la renovarea clădirii. Gestul nostru marchează începutul unei perioade speciale pentru actorii Trupei Marionete: 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete Arad”, a spus actorul Sorin Dorobanțu.

Teatrul de Marionete Arad împlinește anul acesta șapte decenii de existență, iar actorii Trupei Marionete pregătesc pentru acest moment un spectacol nou nouț – Cutia mecanică 7.0.

„În 7 mai 1951, se juca primul spectacol pe scena Teatrului de Marionete din Arad. Acum, la 70 de ani de la primul gong, ne simțim datori și onorați deopotrivă să sărbătorim această cifră rotundă așa cum se cuvine: cu o premieră. Dar, pentru că situația pandemică actuală nu ne permite să dăruim publicului nostru drag o întâlnire așa cum ar și am merita cu toții, am decis ca sărbătoarea celor 70 de ani să nu se limiteze la o singură zi, ci să fie una de durată. Așa se face că, lunile care vor urma la Marionete se vor petrece sub semnul celor șapte decenii de existență, a rememorării întâmplărilor teatrale din acele vremuri și a oamenilor care au marcat scena de marionete din Arad”, a declarat managerul Teatrului “Ioan Slavici” din Arad, Bogdan Costea.

Cutia mecanică 7.0. este un bun prilej de întâlnire cu actorii Izabela Cotescu, Cristian Bordaș, Lenuța și Sorin Dorobanțu. Prima întâlnire cu publicul va avea loc duminică, 9 mai, de la ora 11.00.

„Suntem bucuroși că putem sărbători cei 70 de ani de existență a Teatrului de Marionete din Arad cu un spectacol special. Inițial, acest spectacol se dorea o întâlnire binemeritată între mai multe generații de actori: cei activi acum pe scena Trupei Marionete și colegii noștri, pensionari. Din păcate, vremurile pe care le trăim nu ne-au permis să îl construim așa cum l-am gândit inițial și am rămas în proiect doar cei care nu suntem în categorie de risc. Ce a ieșit? O poveste colorată, dinamică, cu un mesaj profund și multă poezie. O întâmplare despre lumea în care trăim, despre cum trebuie să avem grijă de ea și despre cum ar trebui să învățăm să ne bucurăm de ea înainte de a fi prea târziu”, a spus actorul Sorin Dorobanțu.

(SURSA FOTO / VIDEO: Adina Doba / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.