Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis vineri ieșirea din scenariul roșu a municipiului Arad începând de sâmbătă, 1 mai, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Municipiul Arad intră de sâmbătă în scenariul galben, iar restaurantele se deschid la interior la o capacitate de 30%, la fel şi sălile de spectacol sau de jocuri de noroc.

Se va permite accesul în sălile de fitness şi aerobic la capacitatea normală, faţă de cel mult 50% cât era până în prezent. De asemenea, Piaţa Obor din municipiul Arad va fi redeschisă şi în zona unde se comercializează produse nealimentare.

“Suntem într-o descreştere susţinută a numărului cazurilor de COVID-19, iar astăzi am ajuns în punctul unde putem redeschide de mâine, în municipiul Arad, anumite activităţi plăcute, care au fost restricţionate în vederea prevenirii răspândirii infecţiei. Cu toate acestea, trebuie să rămânem precauţi deoarece boala, mai ales în formele ei grave, este încă o realitate ce poate fi observată în spitale”, a declarat prefectul judeţului Arad, Toth Csaba.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania