Persoanele care vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara pot acum să ajungă în Curtea Husarilor şi direct din strada Voinii (şoseaua care urcă pe lângă curtea exterioară a obiectivului, spre Zlaşti sau Răcăştie).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Conducerea Muzeului „Castelul Corvinilor” a decis amenajarea acestei noi căi de acces pentru a veni atât în întâmpinarea turiştilor, cât şi a persoanelor care participă la evenimente organizate aici, de exemplu la ceremoniile de cununie civilă.

„A fost puţin de lucru pentru a transpune ideea în practică, însă ne-am gândit că asigurarea unei căi suplimentare de acces este foarte utilă. Sunt mulţi turişti pe care unele softuri de navigaţie îi aduc până sus, pe strada Voinii. Ca să nu mai fie nevoiţi să se întoarcă spre accesul asigurat pe strada Castelului, am decis să asigurăm o intrare direct din strada Voinii. Această nouă cale de acces le va fi de folos şi persoanelor care participă la festivităţi sau evenimente organizate în Curtea Husarilor”, a declarat directorul Muzeului, Sorin Tincu.

Noua cale de acces asigură, în acelaşi timp, şi un traseu pietonal mai scurt spre şi dinspre casa de bilete a Castelului Corvinilor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania