fbpx
spot_img
14.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARACale de acces nouă pentru vizitatori, la Castelul Corvinilor

Cale de acces nouă pentru vizitatori, la Castelul Corvinilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Persoanele care vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara pot acum să ajungă în Curtea Husarilor şi direct din strada Voinii (şoseaua care urcă pe lângă curtea exterioară a obiectivului, spre Zlaşti sau Răcăştie).

Conducerea Muzeului „Castelul Corvinilor” a decis amenajarea acestei noi căi de acces pentru a veni atât în întâmpinarea turiştilor, cât şi a persoanelor care participă la evenimente organizate aici, de exemplu la ceremoniile de cununie civilă.

„A fost puţin de lucru pentru a transpune ideea în practică, însă ne-am gândit că asigurarea unei căi suplimentare de acces este foarte utilă. Sunt mulţi turişti pe care unele softuri de navigaţie îi aduc până sus, pe strada Voinii. Ca să nu mai fie nevoiţi să se întoarcă spre accesul asigurat pe strada Castelului, am decis să asigurăm o intrare direct din strada Voinii. Această nouă cale de acces le va fi de folos şi persoanelor care participă la festivităţi sau evenimente organizate în Curtea Husarilor”, a declarat directorul Muzeului, Sorin Tincu.

Noua cale de acces asigură, în acelaşi timp, şi un traseu pietonal mai scurt spre şi dinspre casa de bilete a Castelului Corvinilor.

Ioana Pop

Articole recente

Compania Naţională de Investiţii, desemnată ca structură de implementare pentru construcţia şi dotarea viitorului Institut Regional de Oncologie Timişoara

Institutul Regional de Oncologie Timişoara este o investiţie de aproximativ 1.150.000.000 lei și va fi finanţată din PNRR

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria)

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internaţional de persoane, precum şi traficului internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Fosile de mamut descoperite în județul Timiș

”Împreună, continuăm să scriem capitolele fascinante ale trecutului nostru!”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

74 de proiecte culturale au intrat în etapă finală pentru a primi finanțare de la Primăria Brașov

Cele 74 de proiecte eligibile acoperă categorii de arii tematice diferite, de la arte vizuale la muzică, teatru, dans, artă digitală sau educație prin cultură, valoarea totală a finanțărilor solicitate fiind de 9,61 milioane de lei.

Mai multe articole de același fel