Primăria Sibiu va amenaja în următoarele zile un centru de vaccinare drive-through în parcarea de pe Cazarma 90.

Pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare fără probleme, Cazarma 90 se va închide temporar ca spaţiu public de parcare în perioada în care va funcţiona aici centrul de vaccinare. Data închiderii parcării va fi anunţată public de Primăria Sibiu.

La intrarea în parcare se va crea zona de triaj şi registratura, se vor marca cu garduri patru culoare de acces auto către cele patru puncte de vaccinare și vor fi amenajate cele patru puncte de vaccinare prin dotarea cu copertine, mese şi scaune, chiuvete mobile, frigidere, coşuri de gunoi etc.

Va fi creată o zonă post-vaccinare în care cetăţenii vaccinaţi vor aştepta în maşină, sub supraveghere, timp de 15 minute după administrarea dozei de vaccin și se va crea şi amenaja punctul logistic în care se vor emite documentele doveditoare, Primăria Sibiu urmând să îl doteze cu mobilier, calculatoare şi imprimante.

Personalul centrului de vaccinare va fi angajat, de asemenea, de Primăria Sibiu şi va fi alcătuit dintr-un medic coordonator, doi medici, șase asistente şi doi registratori pentru fiecare tură de lucru. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va pune la dispoziţie zece voluntari pe fiecare tură, aceştia urmând să de ocupe de gestionarea accesului autovehiculelor pe culoare, predarea certificatelor de vaccinare etc.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu va pune la dispoziţie un echipaj care să asigure ordinea la intrare în zonă.

Mai multe informaţii despre începerea activităţii de vaccinare, modul de lucru şi orarul de funcţionare al centrului vor fi făcute publice de Prefectura Sibiu, pe măsură ce vor fi stabilite aceste detalii.

(FOTO: Facebook / Ro Vaccinare)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.