21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECentru de vaccinare drive-through în centrul istoric al Sibiului

Centru de vaccinare drive-through în centrul istoric al Sibiului

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sibiu va amenaja în următoarele zile un centru de vaccinare drive-through în parcarea de pe Cazarma 90.

Pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare fără probleme, Cazarma 90 se va închide temporar ca spaţiu public de parcare în perioada în care va funcţiona aici centrul de vaccinare. Data închiderii parcării va fi anunţată public de Primăria Sibiu.

La intrarea în parcare se va crea zona de triaj şi registratura, se vor marca cu garduri patru culoare de acces auto către cele patru puncte de vaccinare și vor fi amenajate cele patru puncte de vaccinare prin dotarea cu copertine, mese şi scaune, chiuvete mobile, frigidere, coşuri de gunoi etc.

Va fi creată o zonă post-vaccinare în care cetăţenii vaccinaţi vor aştepta în maşină, sub supraveghere, timp de 15 minute după administrarea dozei de vaccin și se va crea şi amenaja punctul logistic în care se vor emite documentele doveditoare, Primăria Sibiu urmând să îl doteze cu mobilier, calculatoare şi imprimante.

Personalul centrului de vaccinare va fi angajat, de asemenea, de Primăria Sibiu şi va fi alcătuit dintr-un medic coordonator, doi medici, șase asistente şi doi registratori pentru fiecare tură de lucru. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va pune la dispoziţie zece voluntari pe fiecare tură, aceştia urmând să de ocupe de gestionarea accesului autovehiculelor pe culoare, predarea certificatelor de vaccinare etc.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu va pune la dispoziţie un echipaj care să asigure ordinea la intrare în zonă.

Mai multe informaţii despre începerea activităţii de vaccinare, modul de lucru şi orarul de funcţionare al centrului vor fi făcute publice de Prefectura Sibiu, pe măsură ce vor fi stabilite aceste detalii.

(FOTO: Facebook / Ro Vaccinare)

Articole recente

Vineri, ora 16:00, Vernisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Vineri, cu începere de la ora 16.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va fi gazda vernisajului expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”.

Lansări de carte, lupte între daci și romani și ateliere meșteșugărești la ediția a IX-a a Festivalului Roman Apulum

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Mai multe articole de același fel