15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Judeţean Mureş lansează proiectele pentru ONG-uri

Consiliul Judeţean Mureş lansează proiectele pentru ONG-uri

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean (CJ) Mureş organizează în acest concurs de proiecte nerambursabile pe cinci categorii. Cultele, organizaţiile sociale, de tineret şi elevi, respectiv asociaţiile sportive pot accesa sprijin nerambursabil pentru organizarea de evenimente, concursuri, conferinţe, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii la imobilele care aparţin de biserici, pentru desfăşurarea de evenimente sportive, respectiv participarea la evenimente sportive.

“În acest an din bugetul judeţului asigurăm suma de 2.100.000 lei pentru organizaţiile non-guvernamentale, de care se pot folosi în domeniul lor de activitate. Anul trecut din cauza situaţiei epidemiologice, am fost nevoiţi să anulăm proiectele din domeniul culturii, sportului şi al cultelor, sumele rămase le-am redirecţionat către măsurile, investiţiile legate de epidemia de coronavirus. De aceea proiectele din acest an ne dau motive de bucurie privind reîntoarcerea la viaţa de dinainte de epidemie. Din bugetul pe anul 2021, am completat cu 100.000 lei suma la care pot apela organizaţiile civice din domeniul cultelor, astfel suma totală fiind de 600.000 lei. Pentru organizaţiile din domeniul social se asigură aceiaşi sumă ca şi anul trecut, adică 800.000 lei. Organizaţiile civice din domeniul cultural, respectiv sportiv, pot accesa câte 300.000 lei”, a declarat preşedintele CJ Mureş, Peter Ferenc.

Suma accesibilă organizaţiilor de tineret este de 100.000 lei, dar acestea urmează să fie aprobate printr-o hotărâre a administrației județene.

Cei care se înscriu la proiecte trebuie să asigure cel puţin 10% din suma totală a proiectului. O organizaţie poate accesa maximum două proiecte în aceeaşi categorie. Proiectele se depun până în 31 mai anul acesta la registratura CJ Mureş. Lista cu proiecte, cu formularele de completat şi cu actele care se depun odată cu proiectul pot fi accesate pe site-ul administrației județene.

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel

Pot fi consorțiile administrative un prim pas spre reforma teritorială a țării?

Guvernul urmează să adopte astăzi un proiect de lege prin care se constituie consorţiile administrative, un mecanism de cooperare/asociere voluntară între unităţile administrativ-teritoriale.

Azomureş anunţă măsuri de reducere a activităţilor

Azomureş, singurul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, anunţă că este forţat să adopte un nou set de măsuri de reducere a activităţilor de pe platforma de producţie pentru următoarele luni, fiind afectat de creşterea preţurilor la energie.