fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Judeţean Mureş lansează proiectele pentru ONG-uri

Consiliul Judeţean Mureş lansează proiectele pentru ONG-uri

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean (CJ) Mureş organizează în acest concurs de proiecte nerambursabile pe cinci categorii. Cultele, organizaţiile sociale, de tineret şi elevi, respectiv asociaţiile sportive pot accesa sprijin nerambursabil pentru organizarea de evenimente, concursuri, conferinţe, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii la imobilele care aparţin de biserici, pentru desfăşurarea de evenimente sportive, respectiv participarea la evenimente sportive.

„În acest an din bugetul judeţului asigurăm suma de 2.100.000 lei pentru organizaţiile non-guvernamentale, de care se pot folosi în domeniul lor de activitate. Anul trecut din cauza situaţiei epidemiologice, am fost nevoiţi să anulăm proiectele din domeniul culturii, sportului şi al cultelor, sumele rămase le-am redirecţionat către măsurile, investiţiile legate de epidemia de coronavirus. De aceea proiectele din acest an ne dau motive de bucurie privind reîntoarcerea la viaţa de dinainte de epidemie. Din bugetul pe anul 2021, am completat cu 100.000 lei suma la care pot apela organizaţiile civice din domeniul cultelor, astfel suma totală fiind de 600.000 lei. Pentru organizaţiile din domeniul social se asigură aceiaşi sumă ca şi anul trecut, adică 800.000 lei. Organizaţiile civice din domeniul cultural, respectiv sportiv, pot accesa câte 300.000 lei”, a declarat preşedintele CJ Mureş, Peter Ferenc.

Suma accesibilă organizaţiilor de tineret este de 100.000 lei, dar acestea urmează să fie aprobate printr-o hotărâre a administrației județene.

Cei care se înscriu la proiecte trebuie să asigure cel puţin 10% din suma totală a proiectului. O organizaţie poate accesa maximum două proiecte în aceeaşi categorie. Proiectele se depun până în 31 mai anul acesta la registratura CJ Mureş. Lista cu proiecte, cu formularele de completat şi cu actele care se depun odată cu proiectul pot fi accesate pe site-ul administrației județene.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel