Consiliul Judeţean (CJ) Mureş organizează în acest concurs de proiecte nerambursabile pe cinci categorii. Cultele, organizaţiile sociale, de tineret şi elevi, respectiv asociaţiile sportive pot accesa sprijin nerambursabil pentru organizarea de evenimente, concursuri, conferinţe, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii la imobilele care aparţin de biserici, pentru desfăşurarea de evenimente sportive, respectiv participarea la evenimente sportive.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În acest an din bugetul judeţului asigurăm suma de 2.100.000 lei pentru organizaţiile non-guvernamentale, de care se pot folosi în domeniul lor de activitate. Anul trecut din cauza situaţiei epidemiologice, am fost nevoiţi să anulăm proiectele din domeniul culturii, sportului şi al cultelor, sumele rămase le-am redirecţionat către măsurile, investiţiile legate de epidemia de coronavirus. De aceea proiectele din acest an ne dau motive de bucurie privind reîntoarcerea la viaţa de dinainte de epidemie. Din bugetul pe anul 2021, am completat cu 100.000 lei suma la care pot apela organizaţiile civice din domeniul cultelor, astfel suma totală fiind de 600.000 lei. Pentru organizaţiile din domeniul social se asigură aceiaşi sumă ca şi anul trecut, adică 800.000 lei. Organizaţiile civice din domeniul cultural, respectiv sportiv, pot accesa câte 300.000 lei”, a declarat preşedintele CJ Mureş, Peter Ferenc.

Suma accesibilă organizaţiilor de tineret este de 100.000 lei, dar acestea urmează să fie aprobate printr-o hotărâre a administrației județene.

Cei care se înscriu la proiecte trebuie să asigure cel puţin 10% din suma totală a proiectului. O organizaţie poate accesa maximum două proiecte în aceeaşi categorie. Proiectele se depun până în 31 mai anul acesta la registratura CJ Mureş. Lista cu proiecte, cu formularele de completat şi cu actele care se depun odată cu proiectul pot fi accesate pe site-ul administrației județene.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania