Amenajarea Lacului lui Binder pentru sport și agrement a intrat în linie dreaptă și în maxim opt luni va fi dat în folosință, a anunțat miercuri Primăria Sibiu.

Municipalitatea a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor rămase de executat, o investiție în valoare de 5,38 milioane de lei.

Ce lucrări se vor face în următoarele luni:

– Amenajarea instalației de transport pe cablu pentru activități nautice de tip wakeboarding si schi nautic, una în circuit pentru avansați și agrement și una liniară, pentru începători și antrenamente.

– Finalizarea amenajării pontoanelor din jurul lacului.

-.Finalizarea amenajării plajei cu loc de joacă gonflabil plutitor modular, crearea pe nisip a unui loc de joacă, crearea vestiarelor, amplasarea mobilierul de plajă (șezlonguri, umbrele), amenajarea unor terenuri de sport pentru volei pe nisip în suprafață de 128 de metri pătrați.

– Finalizarea amenajării terenului din jurul lacului pentru promenadă și piste pentru biciclete, trotinete, skateboard, patine cu rotile și cărucioare, precum și crearea unor zone de recreere și odihnă sub forma unor gradene verzi.

– Asigurarea utilităților pentru pavilion multifuncțional.

– Asigurarea utilităților pentru pavilioanele în care vor funcționa grupurile sanitare din zona plajei, punctul de prim ajutor și spațiile de depozitare pentru zona de plajă.

– Finalizarea amenajării punctului de ticketing/acces zona plajă, a porții de intrare cu turnicheți și a punctului de informare.

Prin lucrările executate de Primăria Sibiu, Lacul lui Binder se va transforma dintr-o zonă urbană neutilizată, într-un spațiu pentru sport și agrement. Până la finalul acestui an, Lacul lui Binder va oferi sibienilor posibilități pentru practicarea sporturilor nautice (wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe), plajă și practicarea sporturilor de plajă, promenadă și plimbarea cu bicicleta, trotineta sau rolele, petrecerea timpului liber pentru copii în cele două locuri de joacă și petrecerea timpului liber în una dintre zonele de terasă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.