Orădenii și cei care se află în trecere prin oraș au acces, începând de miercuri, la primul centru de vaccinare de tipul drive-through cu vaccinul Pfizer.

Centrul funcționează în parcarea de la Era Shopping Park, din fața Mobexpert, nefiind nevoie de programare în platforma națională RoVaccinare.

Centrul de vaccinare s-a deschis miercuri dimineață, la ora 8.00, când deja mai multe mașini așteptau în coloană să le vină rândul. Programul centrului este zilnic, între orele 8:00 – 20:00.

„Persoanele care se prezintă la centrul de vaccinare trebuie să știe că procesul de vaccinare se desfășoară foarte rapid. Cei care se află la volanul mașinii nu sunt nevoiți să coboare nici măcar din autoturism, actul medical având loc imediat după completarea formularului de consimțământ și a chestionarului triaj vaccinare și după prezentarea actului de identitate, care este necesar pentru înregistrarea în sistemul național Rovaccinare. Îi îndemn pe orădeni să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru că vaccinarea e singura cale de a scăpa de restricții, de a reporni economia și de a redeschide orașul”, a declarat primarul Oradiei, Florin Birta.

După vaccin, persoana vaccinată trebuie să rămână pentru 15 minute în zona post-vaccinare, pentru supraveghere medicală.

Cei care doresc se pot prezenta la centrul drive-through și pentru efectuarea rapelului, cu condiția să se fi vaccinat înainte tot cu Pfizer și să fi trecut între 21- 42 de zile de la administrarea primei doze de vaccin.

Găsiți AICI ghidul cu pașii și condițiile vaccinării în centrul drive-through din Oradea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.