Ungaria şi Croaţia au căzut de acord că îşi vor recunoaşte reciproc certificatele de vaccinare şi că toţi cei care deţin un certificat de vaccinare vor putea circula liber între cele două ţări, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Péter Szijjártó a spus că sunt purtate negocieri cu ţările vecine pentru ca toţi cetăţenii maghiari care au primit deja vaccinul să poată călători în mod liber.

“Astăzi am încheiat negocierile cu Croaţia. Am convenit să ne recunoaştem reciproc certificatele de vaccinare şi ca toţi cei care deţin aşa ceva să poată circula liber între cele două ţări. Astfel, cetăţenii maghiari care au fost vaccinaţi deja vor putea călători în Croaţia fără obligaţia de a se testa sau de a sta în carantină”, a subliniat ministrul de externe.

Szijjártó a adăugat că detaliile tehnice vor fi disponibile pe pagina de internet a serviciului consular din cadrul ministerului.
“Discutăm detaliile tehnice finale cu partenerii croaţi, iar acordul va intra în vigoare în această săptămână. Începând din acel moment, cetăţenii maghiari şi croaţi care au certificate de vaccinare vor putea călători fără restricţii între cele două ţări”, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania