15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEAlin Nica: E timpul pentru descentralizarea fondurilor europene

Alin Nica: E timpul pentru descentralizarea fondurilor europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Planurile naționale de relansare economică post-pandemie de la nivelul U.E. ar trebui construite în jurul unei descentralizări a fondurilor europene pentru a stimula implicarea autorităților locale și județene, atât în partea de înaintare a cererilor de finanțare cât și în cea de implementare a proiectelor finanțate, susține președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Președintele Cj Timiș spune că programul european de finanțare din care face parte și PNRR-ul românesc este un mecanism nou, pentru care încă se poartă negocieri complexe, ocazie perfectă pentru limitarea centralizării gestionării banilor europeni.

”În cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor am semnat inițiativa PPE conturată în Declarația privind realizarea redresării – prin consolidarea Casei europene a democrației prin care susțin că Mecanismul de redresare și reziliență trebuie să adopte drept principiu esențial guvernanța pe mai multe niveluri. Mai simplu spus, cred într-un „demaraj economic” rapid susținut de mai multe „motoare” județene decât într-o relansare lentă, frânată de eventuale blocaje centrale.”, a scris Nica pe pagina de socializare.

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel