Planurile naționale de relansare economică post-pandemie de la nivelul U.E. ar trebui construite în jurul unei descentralizări a fondurilor europene pentru a stimula implicarea autorităților locale și județene, atât în partea de înaintare a cererilor de finanțare cât și în cea de implementare a proiectelor finanțate, susține președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Președintele Cj Timiș spune că programul european de finanțare din care face parte și PNRR-ul românesc este un mecanism nou, pentru care încă se poartă negocieri complexe, ocazie perfectă pentru limitarea centralizării gestionării banilor europeni.

”În cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor am semnat inițiativa PPE conturată în Declarația privind realizarea redresării – prin consolidarea Casei europene a democrației prin care susțin că Mecanismul de redresare și reziliență trebuie să adopte drept principiu esențial guvernanța pe mai multe niveluri. Mai simplu spus, cred într-un „demaraj economic” rapid susținut de mai multe „motoare” județene decât într-o relansare lentă, frânată de eventuale blocaje centrale.”, a scris Nica pe pagina de socializare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania