11.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEDirectorul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca, numit prorector al Universității Babeş-Bolyai

Directorul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca, numit prorector al Universității Babeş-Bolyai

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca are, începând din această săptămână, un nou prorector pentru administraţie, patrimoniu şi relaţia cu studenţii. Conf. Univ. dr. Mihai Puşcaş, directorul Grădinii Botanice “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, preia funcţia de prorector după numirea conf. univ. dr. Cristian Litan în funcţia de secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la propunerea ministrului.

“Colegul nostru Cristian Litan a acceptat invitaţia ministrului în logica unei expertize tehnocrate, după o analiză profundă, aria românească a cercetării având nevoie de reforme masive şi de o relaţionare adecvată cu aria românească a învăţământului superior, iar aici experienţa UBB chiar poate ajuta major. Îi mulţumesc pentru contribuţiile majore la bunul mers al universităţii noastre şi la implementarea Programului ProUBB+. Îi mulţumesc, de asemenea, în special pentru coordonarea aspectelor legate de măsurile antipandemie în UBB (2020-2021), măsuri care au fost la nivelul celor mai bune practici academice internaţionale, UBB devenind chiar un reper naţional în acest sens. Colegul nostru Mihai Puşcaş, ni se va alătura ca prorector. La fel ca în cazul colegului Cristian Litan, realizările sale academice şi experienţa administrativă vorbesc de la sine şi vom putea astfel continua implementarea eficientă a Programului ProUBB+”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Mihai Puşcaş conduce activitatea Grădinii Botanice “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca şi este curatorul herbarului Universităţii Babeş-Bolyai. În calitate de cadru didactic al Departamentului de Taxonomie şi Ecologie al Facultăţii de Biologie şi Geologie, predă cursurile de Botanică Sistematică şi Filogeografie.

Activitatea sa de cercetare se desfăşoară în principal în domeniul biogeografiei şi ecologiei alpine (funcţionarea şi dinamica ecosistemelor erbacee de altitudine).

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel