Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca are, începând din această săptămână, un nou prorector pentru administraţie, patrimoniu şi relaţia cu studenţii. Conf. Univ. dr. Mihai Puşcaş, directorul Grădinii Botanice “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, preia funcţia de prorector după numirea conf. univ. dr. Cristian Litan în funcţia de secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la propunerea ministrului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Colegul nostru Cristian Litan a acceptat invitaţia ministrului în logica unei expertize tehnocrate, după o analiză profundă, aria românească a cercetării având nevoie de reforme masive şi de o relaţionare adecvată cu aria românească a învăţământului superior, iar aici experienţa UBB chiar poate ajuta major. Îi mulţumesc pentru contribuţiile majore la bunul mers al universităţii noastre şi la implementarea Programului ProUBB+. Îi mulţumesc, de asemenea, în special pentru coordonarea aspectelor legate de măsurile antipandemie în UBB (2020-2021), măsuri care au fost la nivelul celor mai bune practici academice internaţionale, UBB devenind chiar un reper naţional în acest sens. Colegul nostru Mihai Puşcaş, ni se va alătura ca prorector. La fel ca în cazul colegului Cristian Litan, realizările sale academice şi experienţa administrativă vorbesc de la sine şi vom putea astfel continua implementarea eficientă a Programului ProUBB+”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Mihai Puşcaş conduce activitatea Grădinii Botanice “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca şi este curatorul herbarului Universităţii Babeş-Bolyai. În calitate de cadru didactic al Departamentului de Taxonomie şi Ecologie al Facultăţii de Biologie şi Geologie, predă cursurile de Botanică Sistematică şi Filogeografie.

Activitatea sa de cercetare se desfăşoară în principal în domeniul biogeografiei şi ecologiei alpine (funcţionarea şi dinamica ecosistemelor erbacee de altitudine).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania