fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLLoturi de autostradă cu bani de la UE

Loturi de autostradă cu bani de la UE

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susține că banii de la Uniunea Europeană, prin PNRR, vor fi cei care vor finanța unele dintre porțiunile de autostradă din România. El a amintit cei aproximativ 70 de kilometri de drum rapid de pe Autostrada A3, între Cluj şi Zalău și cei aproximativ 10 kilometri de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva vor fi finanțați cu bani europeni, prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR).

Cătălin Drulă a fost întrebat miercuri, la finalul ședinţei de Guvern, câţi kilometri vor fi realizați prin PNRR, iar el a spus că sunt aproximativ 500 de kilometri de autostradă care vor fi construiți până în anul 2026 cu bani din acest program.
 
“În PNRR am inclus ca proiecte majore Autostrada A7. Sunt 320 de kilometri pe A7. E vorba de capetele autostrăzii A8 sectorul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, cred că sunt în jur de 50 de kilometri, e vorba de Autostrada A3 între Cluj şi Zalău şi acolo cred că sunt 70 de kilometri. Şi mai este vorba de Lugoj – Deva, unde se fac acele tuneluri pentru urşi. Nu sunt pentru urşi sunt pentru maşini doar mamiferele pot migra pe deasupra nefiind afectat terenul. Singura secţiune lipsă pe autostrada între Sibiu – Nădlac, acolo sunt 9 kilometri, dar este o lucrare amplă, scumpă, sunt două tuneluri în lungime combinată de aproximativ doi kilometri”, a explicat ministrul Transporturilor.  

Ministrul Transporturilor s-a declarat convins că obiectivul realizării celor 500 de kilometri este unul realizabil, susținând că cifrele actuala arată un record pe partea de investiţii pe primele patru luni ale anului, în creştere cu 14% faţă de anul trecut
 
“Stăm mai bine ca niciodată şi asta o arată cifrele nu eu. Avem un record pe partea de investiţii pe primele patru luni ale anului, suntem în creştere cu 14% faţă de anul trecut. Ca să aveţi un termen de comparaţie, faţă de 2019 sau 2018 este mai mult decât dublu sumei care fusese atunci consumată pe primele patru luni. Pe întregul an sperăm să avem recordul absolut de investiţii în autostrăzi şi căi ferate de după Revoluţie. Proiectele merg bine şi suntem în grafic”, a spus Drulă

Adrian Meitner

Articole recente

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.