Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a judecat joi contestaţiile formulate de cei trei inculpaţi în dosarul cunoscut opiniei publice ca “Dosarul acuzaţiilor de corupţie la Primăria Deva” împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 28 aprilie, prin care s-a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, rămâne în arest preventiv, iar soţul acesteia, Hadrian Sârbu, va fi judecat în continuare în arest la domiciliu, au decis magistraţii CA Alba Iulia.

Laura Sârbu, soţul acesteia, Hadrian Sârbu, angajat la Biroul Investitori Relaţii Externe al Primăriei Deva, şi cumnatul acesteia, Adrian Mihai Bodrean, funcţionar la Primăria Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, au fost trimişi în judecată de DNA în stare de arest preventiv într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara.

“Prin încheierea finală de astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia inculpatului Sârbu Hadrian şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestaţiile formulate de ceilalţi doi inculpaţi, care vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă”, au transmis reprezentanţii CA Alba Iulia.

Secretarul Primăriei Deva, Laura Sârbu, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, participaţie improprie la infracţiunea de falsificare de instrumente oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Alături de Laura Sârbu, au fost trimişi în judecată soţul acesteia, Hadrian Sârbu, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, şi Adrian Mihai Bodrean, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.

În aceeaşi cauză a fost trimisă în judecată SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, în calitatea de secretar al Primăriei Deva, beneficiind de ajutorul soţului ei şi al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul primăriei. Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la “Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.

În aceeaşi perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

“Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparţin inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian”, potrivit DNA.

Cei trei au fost arestaţi preventiv în 1 aprilie anul acesta.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania