13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIESkate park-ul din Sibiu se extinde cu o nouă instalație, în premieră...

Skate park-ul din Sibiu se extinde cu o nouă instalație, în premieră în România

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sibiu va amenaja o nouă instalație în skate park-ul de lângă Piața Obor: un foam pit, util și mai sigur pentru cei care învață sportul.

Potrivit primarului Sibiului, Astrid Fodor, va fi singura instalație de acest tip din țară situată într-un spațiu deschis și cu acces liber. Municipalitatea a încheiat contractul pentru documentația tehnico-economică, pasul următor după predarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic fiind contractarea lucrărilor de construcție propriu-zise.

În următoarele trei luni se va realiza documentația pentru amenajarea foam pit-ului pe o suprafață de 250 de metri pătrați. Concret, se va amenaja o nouă cuvă, iar pereții acesteia vor fi căptușiți cu cuburi de burete, protejând de accidentări. Pe lângă instalația efectivă pentru sport, va fi amenjată și o structură metalică care să ferească instalația de ploaie.

Skate park-ul a fost deschis publicului în mai 2019, având o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați pe care s-au amenajat circuite pentru BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri, fiind cel mai mare și mai modern din țară. În 2019 parcul a primit în medie pe zi aproximativ 200 de tineri. Chiar și în 2020, în perioadele în care a fost permisă funcționarea zonelor pentru sport, parcul a primit un număr constant de tineri care au venit aici pentru mișcare și sport.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel