Primăria Sibiu va amenaja o nouă instalație în skate park-ul de lângă Piața Obor: un foam pit, util și mai sigur pentru cei care învață sportul.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit primarului Sibiului, Astrid Fodor, va fi singura instalație de acest tip din țară situată într-un spațiu deschis și cu acces liber. Municipalitatea a încheiat contractul pentru documentația tehnico-economică, pasul următor după predarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic fiind contractarea lucrărilor de construcție propriu-zise.

În următoarele trei luni se va realiza documentația pentru amenajarea foam pit-ului pe o suprafață de 250 de metri pătrați. Concret, se va amenaja o nouă cuvă, iar pereții acesteia vor fi căptușiți cu cuburi de burete, protejând de accidentări. Pe lângă instalația efectivă pentru sport, va fi amenjată și o structură metalică care să ferească instalația de ploaie.

Skate park-ul a fost deschis publicului în mai 2019, având o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați pe care s-au amenajat circuite pentru BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri, fiind cel mai mare și mai modern din țară. În 2019 parcul a primit în medie pe zi aproximativ 200 de tineri. Chiar și în 2020, în perioadele în care a fost permisă funcționarea zonelor pentru sport, parcul a primit un număr constant de tineri care au venit aici pentru mișcare și sport.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania