15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSPapa Francisc susţine renunţarea la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile Covid-19

Papa Francisc susţine renunţarea la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile Covid-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Papa Francisc susţine renunţarea la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile Covid-19, sprijinind astfel propunerea preşedintelui american Joe Biden care a fost respinsă de anumite state europene, inclusiv de Germania.

Într-un discurs înregistrat pentru un concert caritabil prin care se promovează accesul echitabil la vaccinuri, Suveranul Pontif a spus că lumea a fost infectată cu „virusul individualismului”, citează Reuters.

„O variantă a acestui virus este naţionalismul închis, care împiedică, de exemplu, o interaţionalizare a vaccinurilor”, a spus el în mesajul pre-înregistrat. „O altă variantă este când punem legile pieţei sau ale pieţei de proprietate intelectuală deasupra legilor dragostei şi sănătăţii umanităţii”.

Comentariile lui vin în mijlocul dezbaterii privind renunţarea de către companiile farmaceutice la patentul pentru vaccinurile anti-Covid.

Biden s-a exprimat în favoarea acesteia miercuri, luând în seamă apeluri venite din India, Africa de Sud şi alte peste o sută de ţări.

Totuşi, mai multe state europene, inclusiv Germania şi Franţa, s-au distanţat vineri de această sugestie, argumentând că cheia opririi pandemiei o reprezintă producerea şi împărtăşirea de vaccinuri mai rapid.

Mesajul Papei a fost transmis pentru „Vax Live – The Concert To Reunite the World”. Concertul va avea loc sâmbătă şi este organizat de Global Citizen.

„Dragi tineri după vârstă şi după spirit, primiţi un cordial salut de la acest bătrân care nu dansează şi nici nu cântă ca voi, dar care crede, ca voi, că injustiţia şi răul nu sunt invincibile”, a spus el.

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel

A Fiu mindvégig kitartott

Nem volt senki a kereszt alatt, aki biztatta vagy bátorította volna a szenvedô Jézus Krisztust. Gyalázkodás, gúny és szidalmak jutottak osztályrészéül. A kísértô az ôt körülvevôket használta fel arra, hogy eltérítse küldetésétôl.

Római katona sors

A bûn ellenállhatatlan erejének jó példáját adják azok a római katonák, akik Jézus Krisztus megverésében és megalázásában részt vesznek a keresztrefeszítés elôtt.

Ki volt Barabás?

Nem sokan tudják, hogy a Jézus Krisztus helyett szabadon bocsátott lázadónak a családneve volt Barabás. A Máté írása szerinti evangélium 27. része 16. versének egy szöveg variánsa azonban még ôrzi ennek a férfinek a második nevét, amelyet ma keresztnévnek nevezünk.