8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIE1.400 de candidați, la examenul de simulare a admiterii la Universitatea de...

1.400 de candidați, la examenul de simulare a admiterii la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, în sistem online, cea de-a 12-a ediţie a examenului de simulare a admiterii.

La simularea din acest an au participat 1400 de candidaţi, care au avut şansa să se familiarizeze cu condiţiile de concurs şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis.

“Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. An de an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist” a declarat rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Din cauza pandemia de COVID-19, conducerea universităţii a decis ca, şi în acest an, examenul de simulare a admiterii să aibă loc online, pe platforma Hypertalk Education şi, cel mai probabil, se va organiza în aceleaşi condiţii şi în anii următori, fără a mai fi necesar ca viitorii candidaţi să se deplaseze la Cluj-Napoca.

Liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele au avut ocazia să participe, în lunile martie şi aprilie, la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă. Fiecărui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului.

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” se va desfăşura în sistem clasic, timp de două zile, în 24 şi 25 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie online, în perioada 12 – 18 iulie.

Articole recente

VIDEO | De ziua lor, salvatorii au salvat o femeie implicată într-un accident de ATV

Exact în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la înființarea S.M.U.R.D., paramedicii Detașamentului de Pompieri Orăștie, alături de Salvamont Hunedoara au avut parte de o intervenție contracronometru

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Mai multe articole de același fel