Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, în sistem online, cea de-a 12-a ediţie a examenului de simulare a admiterii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La simularea din acest an au participat 1400 de candidaţi, care au avut şansa să se familiarizeze cu condiţiile de concurs şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis.

“Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. An de an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist” a declarat rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Din cauza pandemia de COVID-19, conducerea universităţii a decis ca, şi în acest an, examenul de simulare a admiterii să aibă loc online, pe platforma Hypertalk Education şi, cel mai probabil, se va organiza în aceleaşi condiţii şi în anii următori, fără a mai fi necesar ca viitorii candidaţi să se deplaseze la Cluj-Napoca.

Liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele au avut ocazia să participe, în lunile martie şi aprilie, la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă. Fiecărui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului.

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” se va desfăşura în sistem clasic, timp de două zile, în 24 şi 25 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie online, în perioada 12 – 18 iulie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania