Problema colectării și depozitării deșeurilor din Maramureșul Istoric a ajuns din nou într-un punct critic susține senatorul PSD Sorin Vlașin. El reamintește că la finele anului trecut platforma de la Teplița a fost închisă, iar deșeurile au fost transportate la Oradea, cu costuri foarte mari.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”După cum știți, după ce, la finele anului trecut platforma de la Teplița a fost închisă, deșeurile au fost transportate la Oradea, cu costuri foarte mari. De altfel, recent Consiliul Local Oradea a majorat din nou taxa pentru operatorii de salubrizare din alte județe. Acum, se pare că depozitul orădean nu va mai primi deloc deșeurile din Maramureșul Istoric. Firma de salubritate Herodot a notificat primăriile, printre care și Primăria Sighetu Marmației că, din 15 mai contractul de depozitare expiră și societatea din Oradea nu mai dorește prelungirea lui. Așa că, în lipsa unei soluții de depozitare, implicit se va suspenda și colectarea deșeurilor.” arată senatorul Vlașin într-o postare pe pagina de socializare.

Sorin Vlașin spune că se va ajunge din nou în situația de acum câteva luni, cu gunoiul neridicat, mizerie și mirosuri pestilențiale.

”Fac un apel, pe această cale la autoritățile județene, să se implice în găsirea unei soluții pe termen scurt. De asemenea, este nevoie să reducem cantitatea de deșeuri depozitate, prin reciclare. Este nevoie de responsabilitate și implicare, Maramureșul Istoric nu poate fi îngropat în gunoaie, la propriu. Cetățenii plătesc taxe de salubrizare mari și nu au nicio vină pentru acestă situație gravă!”, a mai scris Sorin Vlașin.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania