Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe un profesor universitar doctor al Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca la pedeapsa de trei ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a anunțat luni Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Cluj. Decizia instanței este definitivă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei şi în euro, precum şi confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro.

În 2 septembrie 2017, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulţi studenţi, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia “Mecanisme I şi II”.

„Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi. Persoana în cauză a fost, iniţial, reţinută pentru 24 de ore iar, ulterior, instanţa a dispus să fie cercetată sub măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Cercetările în dosarul penal au fost efectuate de ofiţerii DGA, în baza ordonanţelor de delegare dispuse de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, a transmis SJA Cluj.

(FOTO: Facebook / Direcţia Generală Anticorupţie – Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania