Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, vernisează Expoziția ”Chipuri și cămeși” la Iași, la invitația Complexului Muzeal Național Moldova Iași – Muzeul Etnografic al Moldovei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vernisajul va avea loc vineri, 14 mai, la Palatul Culturii din Iași, unde publicul va putea vedea expoziția timp de câteva luni.

„”Chipuri și cămeși” nu este doar o alăturare fericită de cuvinte, este un demers expozițional care se supune unui dublu discurs – unul științific, realizat prin cercetarea etnografică a portului popular din Țările Maramureșului, iar celălalt, artistic, realizat prin alăturarea la semnele și însemnele cusute pe cămăși a chipurilor ce spun povești din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica în peregrinările sale prin Maramureșul nostru drag. Aceste chipuri alăturate cămeșilor expuse sub forma unor îngeri în zbor, sunt legătura între cosmic și terestru, între trecut și prezent, dar, mai ales, pașaportul nostru spre viitor”, au transmis reprezentanții muzeului maramureșean.

Cele două muzee nu se află la prima colaborare. În 2018, Muzeul Etnografic al Moldovei, împreună cu Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș au organizat în parteneriat expoziția ”Sat și Societate 1918-2018”. Expoziția a fost itinerantă la cele trei muzee din trei provincii istorice: Moldova, Oltenia și Maramureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania