Muzeul Național de Artă din Timișoara are, începând de marți, un nou director interimar, Filip Petcu, lector universitar la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Filip Petcu va conduce instituția de cultură până la organizarea unui concurs pentru postul de manager, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice.

Potrivit Consiliului Județean Timiș, Filip Adrian Petcu este absolvent în specializarea de Arte Plastice, Restaurator pictură, și a ocupat funcția de restaurator gradul profesional 1A, cel mai mare grad profesional posibil pentru o funcție de execuție, având dublă acreditare ca expert din partea Ministerului Culturii pe domeniul de activitate. Are o experiență profesională de 13 ani, timp în care a urmat mai multe cursuri (Ministerul Culturii), burse (J. P. Getty F., Yale Conserving Canvas Symposium) și stagii de perfecționare în specialitate în țară și străinătate: Napoli, Ischia, Firenze, ș.a. Filip Petcu a fost implicat în proiecte importante ale instituției, cum ar fi autorizarea primului laborator de restaurare acreditat din Regiunea de Vest a României, și are calitatea de membru fondator și director al CR-CERC – Centrul Regional de Cercetare și Expertiză în Restaurare și Conservare, din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara..

„În perioada în care se pregătește documentația pentru organizarea concursului de ocupare a funcției de manager definitiv, principala sarcină a conducerii interimare este asigurarea unui cadru optim pentru buna funcționare a instituției”, a declarat Filip Petcu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania