Primăria Oradea, prin Directia Patrimoniu Imobiliar, începe reabilitarea Palatul Klobusitzky, situat pe strada Republicii, nr. 31.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Imobilul, aflat în prezent într-o stare avansată de degradare, are un amplasament privilegiat, este cap de perspectivă de pe str. Dunării şi marchează începutul zonei pietonale de pe str. Republicii. În prezent se montează schela necesară realizării lucrărilor.

Valoarea contractului de lucrări este de 760.000 de lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Potrivit Primăriei Oradea, degradările faţadelor au fost cauzate de lipsa întreţinerii constante a învelitorii şi a burlanelor, care au produs infiltraţii şi desprinderi de tencuială, și de durata mare de timp ce s-a scurs de la ultima reparaţie, cel puţin 60 – 70 de ani.

Parterul este mai întreţinut datorită deselor schimbări de funcţiuni şi proprietari, dar și aici intervenţiile făcute au fost necorespunzătoare şi neunitare. De asemenea, amplasarea semnalisticii şi a firmelor nu este una corespunzătoare.

Reabilitarea Palatul Klobusitzky va cuprinde lucrări de reparaţii şi schimbarea învelitorii la întreg imobilul și reparaţii şi reabilitarea faţadelor dispuse spre străzi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania