fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPalatul Klobusitzky din Oradea intră în reabilitare

Palatul Klobusitzky din Oradea intră în reabilitare

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Oradea, prin Directia Patrimoniu Imobiliar, începe reabilitarea Palatul Klobusitzky, situat pe strada Republicii, nr. 31.

Imobilul, aflat în prezent într-o stare avansată de degradare, are un amplasament privilegiat, este cap de perspectivă de pe str. Dunării şi marchează începutul zonei pietonale de pe str. Republicii. În prezent se montează schela necesară realizării lucrărilor.

Valoarea contractului de lucrări este de 760.000 de lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Potrivit Primăriei Oradea, degradările faţadelor au fost cauzate de lipsa întreţinerii constante a învelitorii şi a burlanelor, care au produs infiltraţii şi desprinderi de tencuială, și de durata mare de timp ce s-a scurs de la ultima reparaţie, cel puţin 60 – 70 de ani.

Parterul este mai întreţinut datorită deselor schimbări de funcţiuni şi proprietari, dar și aici intervenţiile făcute au fost necorespunzătoare şi neunitare. De asemenea, amplasarea semnalisticii şi a firmelor nu este una corespunzătoare.

Reabilitarea Palatul Klobusitzky va cuprinde lucrări de reparaţii şi schimbarea învelitorii la întreg imobilul și reparaţii şi reabilitarea faţadelor dispuse spre străzi.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A fost semnat contractul de finanţare pentru construirea spitalului de boli infecţioase de la Oradea

Potrivit datelor transmise de Primăria Oradea, noua unitate medicală urmăreşte gruparea specialităţilor boli infecţioase şi pneumoftiziologice la o singură adresă, într-o unitate spitalicească modernă, care să răspundă tuturor cerinţelor de calitate actuale.