Opera Naţională Română din Cluj-Napoca îşi redeschide porţile pe 15 mai, în cadrul programului pilot destinat publicului vaccinat anti-COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Opera Naţională Română din Cluj-Napoca îşi redeschide cu entuziasm porţile sâmbătă, 15 mai 2021, în cadrul programului-pilot iniţiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătăţii, pentru relansarea activităţii sectorului cultural-artistic în condiţii cât mai relaxate. Proiectul se bucură de sprijinul necondiţionat al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Proiectul-pilot permite strict accesul spectatorilor vaccinaţi cu schema completă contra virusului COVID-19 şi de la al căror rapel a trecut o perioadă de cel puţin 10 zile”, a transmis marţi instituția de cultură.

Primul spectacol va fi o operă în concert, prezentată în premieră, “Faust” de Charles Gounod, cu o distribuţie de talie internaţională ce îi titrează ca invitaţi speciali pe tenorul Ştefan Pop, basul Szabo Balint şi pe baritonul George Petean.

“La un an de la închiderea sălii de spectacole, suspendarea evenimentelor oferite cu sala plină şi prezentarea a peste o sută de transmisiuni online, artiştii teatrului liric clujean îşi reiau activitatea în aplauzele publicului datorită acestui prim test al programului-pilot iniţiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, program ce include Opera Naţională Română din Cluj-Napoca printre instituţiile alese să ofere spectacole pentru publicul imunizat – alături de Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional Bucureşti. Acest program-pilot are scopul reluării spectacolelor în săli, în condiţii cât mai relaxate, fiind aprobat în şedinţa de Guvern din data de 10 mai 2021, în cadrul Hotărârii privind prelungirea stării de alertă care asigură cadrul legal pentru desfăşurarea evenimentelor test/pilot din domeniul cultural”, au transmis organizatorii.

Evenimentul este deschis doar persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva virusului COVID-19 şi de la căror rapel a trecut o perioadă de cel puţin 10 zile, iar gradul de ocupare a sălii de spectacole va fi de aproximativ 70%, urmând ca pe viitor, în funcţie de evoluţia epidemiologică, să se extindă către toţi iubitorii de artă.

Găsiți regulamentul oficial dedicat publicului spectator AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania