fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEeMAG, amendă record de la Consiliul Concurenței din Ungaria

eMAG, amendă record de la Consiliul Concurenței din Ungaria

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Concurenţei din Ungaria a aplicat administratorilor magazinului online eMAG o amendă în cuantum de 200 de milioane de forinţi (558 660 euro) şi îi obligă la plata unor despăgubiri şi compensaţii de aproximativ 4 miliarde de forinţi (11,1 milioane euro). Potrivit informării transmise miercuri de autoritatea ungară agenţiei de presă MTI, eMAG a acceptat decizia.

În comunicatul pe care l-a remis la rândul său, eMAG a confirmat faptul că a ajuns la un acord cu Consiliul Concurenţei din Ungaria. Compania a anunţat că va achita amenda şi că va asigura tuturor clienţilor un cupon în valoare de 3000 de forinţi (8,37 euro), respectiv că vor sprijini activităţile de vânzare online ale întreprinderilor mici şi mijlocii din Ungaria cu un program ale cărui costuri sunt de peste 4 miliarde de forinţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Consiliul Concurenţei, practicile de gestionare ale sute de campanii de reducere din cadrul magazinului online eMAG au fost analizate retroactiv, până în iulie 2014. În urma analizelor s-a constatat că unele practici au fost, în mod constant, injuste faţă de consumatori.

Analiza a arătat că în timpul campaniilor de reducere, administratorii eMAG nu au dezvoltat reguli interne pentru a se asigura că preţul iniţial al produselor reflectă cu adevărat preţul anterior al acestora, cel de dinainte de “reducere”.

Potrivit comunicatului consiliului, compania a cooperat cu autoritatea pe tot parcursul procedurilor şi s-a angajat să pună în aplicare un pachet de măsuri menit să compenseze încălcarea legii.

S-a precizat că, printre altele, eMAG va înceta să listeze promoţii înşelătoare, va modifica practicile de calcul şi afişare a
preţurilor şi va acorda fiecărui client din ultimele 12 luni un cupon în valoare de 3000 de forinţi, a căror valoare totală va
însuma cel puţin 1,08 miliarde de forinţi. În plus, compania se angajează să promoveze prezenţa comercială online a companiilor ungare cu programe în valoare de 2,88 miliarde de forinţi. Acest lucru se va realiza, printre altele, prin intermediul unor reduceri ale comisioanelor, acordarea de servicii de educaţie, de spaţii publicitare şi servicii logistice partenerilor.

Pe lângă aceste măsuri impuse, Consiliul Concurenţei din Ungaria a aplicat administratorilor platformei – compania
românească Dante International S.A., respectiv compania ungară Extreme Digital – o amendă de 200 de milioane de forinţi. Administratorii s-au angajat, de asemenea, să nu conteste în instanţă decizia consiliului, se mai precizează în comunicatul autorităţii.

În comunicatul de presă transmis MTI, eMAG a anunţat că va plăti amenda impusă în urma campaniei de Black Friday din 2018.

Potrivit punctului de vedere al eMAG, în timpul organizării promoţiilor de Black Friday, compania nu a indus în eroare consumatorii nici în ceea ce priveşte preţul, nici în ceea ce priveşte stocurile. În acelaşi timp însă, în vederea încheierii procedurii într-un mod care să fie în interesul tuturor părţilor, a încheiat cu Consiliul Concurenţei un acord care permite soluţionarea rapidă a litigiului şi care va facilita, de asemenea, dezvoltarea comerţului online în Ungaria.

Sursa: MTI

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

EVENIMENT | “ADUSI IMPREUNA DE CREDINTA STRAMOSEASCA” – HRAMUL BISERICII ORTODOXE DIN SEDEGLIANO, MOTIV DE BUCURIE PENTRU O COMUNITATE GREU INCERCATA DE ROMANI DIN ITALIA

Parohia Sfinților Mina Marele Mucenic și Efrem cel Nou, Făcătorii de Minuni din San Lorenzo di Sedegliano (UD), Italia, a organizat duminică (12 noiembrie 2023),  cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Mitropolitul Polykarpos, Arhiepiscopul Ortodox al Italiei și Exarh pentru Europa de Sud, sarbatoarea hramului bisericii frecventate cu drag de mulți dintre românii stabiliți în Italia.