Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a emis luni ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului lui Gheorghe Românu în funcția de primar al oraşului Anina.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Prefecturii Caraș-Severin, ordinul a fost emis ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 17 martie anul acesta prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate în care s-a aflat primarul Aninei în perioada 20 iunie 2016 – 3 iulie 2014.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că primarul Gheorghe Românu s-a aflat în stare de incompatibilitate în această perioadă deoarece a deţinut simultan atât funcţia de primar al oraşului Anina, cât şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului “Mathias Hammer” Anina.

Gheorghe Românu a contestat în instanţă raportul de evaluare al ANI, însă Curtea de Apel Bucureşti și Curtea Supremă au dat câștig de cauză ANI.

ANI a transmis Prefecturii Caraş-Severin o adresă prin care a comunicat faptul că raportul de evaluare, cu privire la starea de incompatibilitate în care s-a aflat primarul Românu Gheorghe, a rămas definitiv.

De asemenea, ANI a solicitat Prefecturii Caraş-Severin să declanşeze procedurile disciplinare faţă de primarul Gheorghe Românu, să comunice măsurile dispuse la finalizarea procedurii disciplinare precum şi dacă, după emiterea actului administrativ prin care s-a dispus aplicarea măsurilor disciplinare, persoana sancţionată a formulat contestaţie.

„Totodată, Instituţia Prefectului-Judeţul Caraş-Severin a solicitat un punct de vedere Ministerului Afacerilor Interne cu privire la emiterea ordinului prefectului privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al oraşului Anina. În răspuns, MAI opinează că se impune emiterea ordinului prefectului de încetare de drept a mandatului de primar faţă de Gheorghe Românu”, a transmis Prefectura Caraş-Severin.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania