fbpx
spot_img
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂActoria, o poartă spre dezvoltarea personală a copiilor și adulților

Actoria, o poartă spre dezvoltarea personală a copiilor și adulților

Publicat în

spot_img
spot_img

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu organizează, începând din 1 iunie, ateliere de dezvoltare personală prin actorie, adresate copiilor şi adulţilor, informează un comunicat de presă al instituției de cultură.

Organizatorii susţin că iniţiativa este menită să ofere celor interesaţi, prin intermediul tehnicilor de artă teatrală, posibilitatea de a-şi cunoaşte potenţialul de exprimare, de a-şi depăşi emoţiile, de a-şi dezvolta capacitatea de relaţionare şi de a descoperi noi particularităţi de manifestare personală. Sunt aşteptaţi cei care doresc să îşi consolideze abilităţile de comunicare, cooperare şi integrare în colectivitate şi să dobândească mai multă încredere în forţele proprii.

„Ne bucurăm enorm că reuşim să punem la dispoziţia publicului larg acest tip de activitate şi sperăm să putem oferi participanţilor o atmosferă prietenoasă, în care voia-bună, creativitatea şi încrederea sunt cuvintele-cheie. Îl avem alături, în acest demers, pe actorul Lucian Dragotă, prieten fidel al Bibliotecii ASTRA, actor profesionist şi muzician, cu o experienţă de peste 20 ani în teatru, radio şi televiziune. Pe parcursul derulării atelierelor de dezvoltare personală prin actorie se va urmări, în mod special, manifestarea individuală şi de grup, adaptată personalităţii participantului, şi creşterea stimei de sine. Cu ajutorul exerciţiilor şi tehnicilor specifice artei actorului, tehnici care pot fi transferate în viaţa socială şi profesională, participanţii sunt încurajaţi să se exprime liber pentru a degaja blocaje sau inhibiţii şi pentru a-şi dezvolta competenţele de comunicare”, a declarat bibliotecarul Ana Coca.

Potrivit sursei citate, atelierele de dezvoltare personală prin actorie cuprind: exerciţii de improvizaţie teatrală care dezvoltă atenţia, memoria, creativitatea, puterea de concentrare; exerciţii de dicţie, respiraţie şi tehnica vorbirii (interpretarea textului artistic); exerciţii de expresie corporală care susţin îmbunătăţirea expresivităţii gestuale.

Atelierele sunt structurate în trei grupe, în funcţie categoria de vârstă: – copii (9 – 13 ani); – adolescenţi (14 – 18 ani); – adulţi (peste 18 ani).

Numărul de locuri într-o grupă este limitat la 10 participanţi, iar o sesiune durează 60 de minute. Programarea atelierelor (zile, intervale orare) va fi elaborată după finalizarea înscrierilor, de comun acord cu cei înscrişi. Nu se percep taxe pentru înscriere şi participare la ateliere.

Înscrierile se fac în perioada 17 – 31 mai 2021, în sistem on-line (email: bibliosuport@bjastrasibiu.ro) sau telefonic la nr. tel. 0269 210 551, indicând: numele şi prenumele, vârsta, datele de contact, preferinţele pentru desfăşurarea cursurilor (zi, oră) şi acordul/ dezacordul pentru utilizarea imaginii participantului în scopul promovării serviciilor bibliotecii.

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie se vor desfăşura săptămânal, în perioada lunilor iunie – decembrie 2021, la sediul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu (Str. George Bariţiu, nr. 7, foaier).

Activităţile realizate în spaţiile Bibliotecii ASTRA se derulează în conformitate cu măsurile sanitare şi de protecţie recomandate de autorităţi.

Adrian Meitner

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Cristian Tudor Popescu, despre originea transilvăneană a lui Mihai Eminescu: Toată lumea îl consideră moldovean pursânge, dar bunicii lui paterni au fugit, s-au refugiat...

Scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, în cadrul unei conferinţe despre Mihai Eminescu pe care a susţinut-o, sâmbătă seara, la Târgul de cArte Alba Transilvana, că poetul nu este, aşa cum îl consideră lumea, moldovean get-beget, ci are origini transilvănene.