fbpx
29.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREBrașov, în avangarda securității cibernetice

Brașov, în avangarda securității cibernetice

Publicat în

spot_img
spot_img

Autorităţile braşovene, în parteneriat cu Universitatea „Transilvania” Braşov, Centrul Naţional Cyberint şi mai multe companii private, au lansat proiectul Bv-CyH, care are ca obiectiv crearea unui ecosistem în domeniul securităţii cibernetice şi a tehnologiilor avansate.

„Acest hub vine în întâmpinarea nevoilor de digitalizare, prin asigurarea unei componente transversale absolut necesară, cea de securitate cibernetică. Direcţiile principale ale acestuia sunt educaţie, inovare şi evenimente”, a declarat, la conferinţa de lansare, project managerul Mircea Segărceanu.

Conform prezentării făcută de iniţiatorii proiectului, „misiunea Bv-CyH este să creeze un ecosistem în domeniul securităţii cibernetice şi a tehnologiilor avansate, bazat pe utilizarea resurselor comune ale membrilor fondatori şi pe atragerea şi implicarea partenerilor strategici”, impactul vizat fiind regional, naţional şi european.

În ceea ce priveşte componenta educaţională şi de conştientizare a proiectului, aceasta vizează de la învăţământul gimnazial şi până la cel universitar, profesioniştii ITC, dar şi angajaţii din instituţii publice, operatori de infrastructuri critice, companii şi alţi potenţiali beneficiari cheie.

În cadrul proiectului vor fi organizate evenimente dedicate securităţii cibernetice şi tehnologiilor avansate (competiţii – hackathoane, conferinţe etc), dar şi implementate programe specifice de mentorat, incubare, pentru stimularea potenţialului de inovare local şi naţional.

Totodată, a fost lansată o platformă web, cu informaţii relevante despre proiect.

„Evenimentul de astăzi este în linie cu ambiţiile Braşovului de a deveni un oraş digital, unul inteligent şi de a exista undeva în top pe harta digitalizării. (…) Multe s-au schimbat în ultimele trei decenii în domeniul securităţii cibernetice, iar războaiele au ajuns, azi, multe dintre ele, în această zonă a informaţiilor şi a securităţii informaţiilor”, a subliniat, cu prilejul lansării Bv-CyH, primarul Braşovului, Allen Coliban, vorbind despre importanţa acestui proiect.

Bv-CyH a fost lansat de Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, Centrul Naţional Cyberint, Atos Convergence Creators SRL şi Universitatea „Transilvania” Braşov, proiectul beneficiind, în prezent, de colaborarea a patru companii de profil: Orange România, Bit Sentinel, Palo Alto Networks Romania şi CISCO România.

Adrian Meitner

Articole recente

Concert caritabil pentru fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România

Ioan Ceauşescu - fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România și unul dintre puţinele de acest gen din Europa - trece printr-o grea încercare

Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale nu a mai prelungit licența de concesiune pentru Roșia Montană Gold Corporation

ANRM susține că a analizat documentația depusă și că în urma evaluării a decis să ”nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană

Horváth Tamás, Korda György és Balázs Klári sau Ştefan Bănică jr, printre cei care vor concerta la Zilele Târgumureșene

La evenimentele din cele patru zile vor participa şi delegaţiile oraşelor înfrăţite din Ungaria, Germania, Bulgaria și Republica Moldova.

CNAIR anunță restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din cauza caniculei

În perioada 21-24.06.2024, în intervalul orar 10.00 -20.00, se vor institui restricţii de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme

Mai multe articole de același fel

Târg de Sânziene cu meșteșugari locali la Râșnov

După succesul Târgului de Florii, 21 de meșteșugari iscusiți din Râșnov și Țara Bârsei vor fi prezenți în Piața Unirii din Râșnov la Târgul de Sânziene, sâmbătă 22 iunie în intervalul 10:00 - 20:00, cu produse diverse precum îmbrăcăminte, accesorii, piese de decor, bunătăți dulci și sărate.