15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREBrașov, în avangarda securității cibernetice

Brașov, în avangarda securității cibernetice

Publicat în

spot_img
spot_img

Autorităţile braşovene, în parteneriat cu Universitatea “Transilvania” Braşov, Centrul Naţional Cyberint şi mai multe companii private, au lansat proiectul Bv-CyH, care are ca obiectiv crearea unui ecosistem în domeniul securităţii cibernetice şi a tehnologiilor avansate.

“Acest hub vine în întâmpinarea nevoilor de digitalizare, prin asigurarea unei componente transversale absolut necesară, cea de securitate cibernetică. Direcţiile principale ale acestuia sunt educaţie, inovare şi evenimente”, a declarat, la conferinţa de lansare, project managerul Mircea Segărceanu.

Conform prezentării făcută de iniţiatorii proiectului, “misiunea Bv-CyH este să creeze un ecosistem în domeniul securităţii cibernetice şi a tehnologiilor avansate, bazat pe utilizarea resurselor comune ale membrilor fondatori şi pe atragerea şi implicarea partenerilor strategici”, impactul vizat fiind regional, naţional şi european.

În ceea ce priveşte componenta educaţională şi de conştientizare a proiectului, aceasta vizează de la învăţământul gimnazial şi până la cel universitar, profesioniştii ITC, dar şi angajaţii din instituţii publice, operatori de infrastructuri critice, companii şi alţi potenţiali beneficiari cheie.

În cadrul proiectului vor fi organizate evenimente dedicate securităţii cibernetice şi tehnologiilor avansate (competiţii – hackathoane, conferinţe etc), dar şi implementate programe specifice de mentorat, incubare, pentru stimularea potenţialului de inovare local şi naţional.

Totodată, a fost lansată o platformă web, cu informaţii relevante despre proiect.

“Evenimentul de astăzi este în linie cu ambiţiile Braşovului de a deveni un oraş digital, unul inteligent şi de a exista undeva în top pe harta digitalizării. (…) Multe s-au schimbat în ultimele trei decenii în domeniul securităţii cibernetice, iar războaiele au ajuns, azi, multe dintre ele, în această zonă a informaţiilor şi a securităţii informaţiilor”, a subliniat, cu prilejul lansării Bv-CyH, primarul Braşovului, Allen Coliban, vorbind despre importanţa acestui proiect.

Bv-CyH a fost lansat de Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, Centrul Naţional Cyberint, Atos Convergence Creators SRL şi Universitatea “Transilvania” Braşov, proiectul beneficiind, în prezent, de colaborarea a patru companii de profil: Orange România, Bit Sentinel, Palo Alto Networks Romania şi CISCO România.

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel

Cum pot beneficia de granturi pentru retehnologizare IMM-urile din industria alimentară şi construcţii?

IMM-urile din industria alimentară și construcții pot transmite cerererile de finanţare pentru obţinerea de granturi de până la 500.000 euro, pentru investiții destinate retehnologizării, în perioada 7-13 octombrie 2022

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor.