Direcţia de Sănătate Publică a deschis, joi, în centrul de vaccinare de tip drive-through din Oradea, un flux pentru administrarea serului anti-COVID-19 cu o singură doză fabricat de Johnson & Johnson.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit dr. Daniela Rahotă, directorul executiv al DSP Bihor, unul din cele patru fluxuri existente aici pentru vaccinare cu serul Pfizer a fost transformat pentru administrarea vaccinului Johnson & Johnson, motivat de adresabilitatea ridicată a orădenilor la vaccinare în centrul de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 tip drive through, precum şi de administrarea acestui vaccin într-o singură doză (fără a fi necesară administrarea unei alte doze).

Deoarece vaccinul Johnson & Johnson expiră la 6 ore după deschiderea unui flacon – care conţine 5 doze şi pentru o utilizare raţională a dozelor, DSP a dispus un program special pentru acest flux.

Pentru o utilizare raţională a dozelor de vaccin/flacon Johnson & Johnson şi pentru a preveni risipa de vaccin datorată unui număr insuficient de adresanţi necesar consumării unui flacon în cele 6 ore (5 persoane), vă rugăm să ne sprijiniţi în diseminarea în rândul populaţiei a programului de funcţionare a acestui flux. Astfel, fluxul Johnson & Johnson din cadrul centrului de vaccinare drive through va funcţiona zilnic în intervalul orar 11,00 – 12,00 şi 16,00-18,00″, se arată în comunicatul semnat de dr. Rahotă.

În centrul în care doritorii sunt vaccinaţi direct în maşină (situat în parcarea complexului Era Shopping Oradea) au fost deschise de la operaţionalizarea lui, imediat după Sărbătoarea Paştilor, patru fluxuri pentru administrarea vaccinului Pfizer (în două doze, cea de-a doua la 21 de zile după prima). Până în prezent, aici au fost vaccinate peste 2.500 de persoane, a precizat, pentru AGERPRES, dr. Rahotă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania