Aproximativ 150 de persoane evacuate din calea apelor revărsate au fost adăpostite la căminul cultural din localitatea Răteşti, a anunțat ISU Satu Mare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare informează că aproximativ 150 de persoane evacuate din calea apelor revărsate au fost adăpostite, miercuri dimineaţa, la căminul cultural din localitatea Răteşti.

ISU Satu Mare informase anterior că mai multe locuinţe au fost inundate în localităţi din judeţul Satu Mare, iar câteva persoane, între care şi copii, au fost evacuate din case, de către echipele de salvare, după revărsarea apelor.

Echipele de intervenţie ale ISU Satu Mare au acţionat pe parcursul nopţii trecute, dar şi joi dimineaţă, după producerea de inundaţii. Au fost folosite motopompe de capacitate mare pentru evacuarea apei din gospodării şi bărci pneumatice pentru preluarea unor persoane.

La Hurezu Mare, pompierii au evacuat trei copii, patru adulţi şi animale, iar aproximativ 20 de case sunt inundate, în timp ce la Răteşti operaţiunile sunt în desfăşurare.

În localitatea Socond, un pod provizoriu a fost distrus de viitură.

Precipitaţiile abundente din ultimele ore au depăşit 50 de litri pe metru pătrat şi au condus la revărsarea de ape în judeţul Satu Mare, iar prefectul Altfatter Tamás coordonează acţiunea echipelor de salvare.

(FOTO: Prefectura Satu Mare)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania