25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEÎncep lucrările la noul drum care leagă cartierele Ștrand și Turnișor din...

Încep lucrările la noul drum care leagă cartierele Ștrand și Turnișor din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sibiu a anunțat joi că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a drumului care va lega cartierul Ștrand (str. D. Cantemir) de cartierul Turnișor (str. Rozmarinului). Lucrările încep după ce s-a finalizat proiectarea și după ce s-a reușit obținerea tuturor avizelor necesare, cea mai îndelungată procedură fiind cea de obținere a avizului de mediu.

Drumul va avea peste 1 kilometru lungime și două benzi de circulație, câte una pentru fiecare sens de mers. Vor fi amenajate piste pentru biciclete separate de calea auto și de trotuare, iar iluminatul public va fi asigurat prin corpuri de iluminat cu LED, ecoeficiente. La intersecția cu calea ferată se va crea o trecere la nivel, cu sistem automatizat de gestionare, și se va amenaja o rețea de canalizare pluvială.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 8 luni, fără a include lunile de iarnă în care nu se poate lucra. Investiția din bugetul local se ridică la 9,14 milioane de lei.

Drumul se va conecta cu noul pod peste Cibin aflat în construcție în dreptul străzii Rozmarinului. Potrivit municipalității, lucrările sunt avansate aici, până în prezent amenajându-se malurile în aval și structura de rezistență a podului, inclusiv placa de beton. În următoarea perioadă se va lucra la trotuare în care se va instala canalizația metropolitană, la hidroizolație și la structura superioară a acestuia.

„Concretizăm și acest proiect care va crește mobilitatea și va contribui la scăderea volumului de trafic pe șoseaua Alba Iulia și pe str. Maramureșului. După ce finalizăm și lucrările de modernizare a cartierului Ștrand, toată această zonă va fi mai funcțională și mai bine conectată cu restul orașului”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel