Primăria Sibiu a anunțat joi că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a drumului care va lega cartierul Ștrand (str. D. Cantemir) de cartierul Turnișor (str. Rozmarinului). Lucrările încep după ce s-a finalizat proiectarea și după ce s-a reușit obținerea tuturor avizelor necesare, cea mai îndelungată procedură fiind cea de obținere a avizului de mediu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Drumul va avea peste 1 kilometru lungime și două benzi de circulație, câte una pentru fiecare sens de mers. Vor fi amenajate piste pentru biciclete separate de calea auto și de trotuare, iar iluminatul public va fi asigurat prin corpuri de iluminat cu LED, ecoeficiente. La intersecția cu calea ferată se va crea o trecere la nivel, cu sistem automatizat de gestionare, și se va amenaja o rețea de canalizare pluvială.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 8 luni, fără a include lunile de iarnă în care nu se poate lucra. Investiția din bugetul local se ridică la 9,14 milioane de lei.

Drumul se va conecta cu noul pod peste Cibin aflat în construcție în dreptul străzii Rozmarinului. Potrivit municipalității, lucrările sunt avansate aici, până în prezent amenajându-se malurile în aval și structura de rezistență a podului, inclusiv placa de beton. În următoarea perioadă se va lucra la trotuare în care se va instala canalizația metropolitană, la hidroizolație și la structura superioară a acestuia.

„Concretizăm și acest proiect care va crește mobilitatea și va contribui la scăderea volumului de trafic pe șoseaua Alba Iulia și pe str. Maramureșului. După ce finalizăm și lucrările de modernizare a cartierului Ștrand, toată această zonă va fi mai funcțională și mai bine conectată cu restul orașului”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania