Timp de trei zile Deva se transformă în capitala tradițiilor românești, fiind gazdă a pieței volante organizate de Consiliul Județean (CJ) Cluj, prin Asociația Produs de Cluj, în parteneriat cu Deva Shopping City.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Între 14 și 16 mai, în parcarea mall-ului, 40 de artizani și producători din județele Cluj și Hunedoara și invitați speciali din alte județe, vor expune roadele muncii lor din atelier sau din fermă.

,,Suntem prezenți pentru a șasea oară la Deva cu caravana produselor tradiționale locale și prezentăm oamenilor locului ce avem mai frumos și mai bun atât în județul nostru cât și în celelalte județe participante. Autenticul, tradiția, și preparatele alimentare sănătoase și-au recâștigat locul cuvenit și sunt tot mai apreciate de români, de aceea considerăm că demersul nostru este cum nu se poate mai potrivit, sprijinind, totodată, o categorie afectată semnificativ de situația epidemiologică din țară”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Pe standurile pieței volante Produs de Cluj vor fi aduse direct din ferme produse naturale din carne, brânzeturi, dulcețuri și sucuri naturale, prăjituri, ciocolată și pâine de casă, vinuri și miere de albine. Artizani pricepuți vor aduce cu ei costume populare din zona Transilvaniei, accesorii și podoabe lucrate de mână, obiecte de marochinărie sau sculptate în lemn.

Accesul în incinta pieței va fi condiționat de purtarea măștilor de protecție și respectarea distanțării sociale. Intrarea și ieșirea din incintă vor fi marcate distinct, iar la fiecare stand vor fi amplasate dozatoare cu soluție pentru dezinfectarea mâinilor.

(FOTO: Asociația Produs de Cluj)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania