Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a semnat miercuri actul de demitere a lui Daniel Ilcu din funcția de șef al Poliției Locale Alba Iulia.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Departamentul de comunicare din cadrul Primăriei Alba Iulia, decizia a fost luată ca urmare a unei analize amănunțite, derulate pe o mai lungă perioadă de timp, din care a rezultat că șeful Poliției Locale „nu își îndeplinește atribuțiile din fișa postului în mod corect și onest. În decursul ultimelor luni au fost constatate mai multe abateri ale domnului Ilcu de la normele și mai ales conduita pe care funcția ce o ocupa le impuneau”.

Atribuțiile șefului Poliției Locale vor fi preluate de Ioan Vodă, șef serviciu în cadrul Direcției Poliției Locale.

„Nu este o decizie pe care am luat-o ușor. Timp de mai multe luni am analizat situația domnului Ilcu și mi-aș fi dorit ca acesta să se achite cu onoare și profesionalism de atribuțiile sale. Din păcate, comportamentul acestuia ne-a pus în situația de a lua această decizie, pentru că nu putem permite ca activitatea Poliției Locale să fie perturbată de acțiunile, ori mai degrabă inacțiunile, unui singur om și pentru că nu putem accepta ca prestigiul și imaginea acestei instituții să fie afectate în mod negativ de comportamentul domniei sale. Poliția Locală este și trebuie să rămână o instituție care se află în slujba cetățenilor din Alba Iulia, o instituție în care aceștia să aibă încredere. În cele peste șase luni de când am preluat mandatul de Primar nu au existat „epurări” ori schimbări din funcții, nu au fost demiși directori sau șefi de departamente, însă fiecare angajat al acestei instituții trebuie să înțeleagă că, atât timp cât lucrează în Primăria Alba Iulia, atât timp cât eu voi conduce această instituție, trebuie să se achite cu demnitate și onoare de toate atribuțiile din fișa postului, că trebuie să lucreze în permanență în interesul cetățeanului”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit alba24.ro, Daniel Ilcu a fost găsit inconștient cu mașina instituției, cu o alcoolemie mare, în urmă cu câteva luni. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost deschis la momentul respectiv un dosar penal in rem. Tot atunci, primarul Gabriel Pleșa a declarat că în cazul respectiv a fost deschisă o anchetă disciplinară și că vor urma mai multe măsuri.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania