fbpx
5.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEȘeful Poliției Locale Alba Iulia a fost demis

Șeful Poliției Locale Alba Iulia a fost demis

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a semnat miercuri actul de demitere a lui Daniel Ilcu din funcția de șef al Poliției Locale Alba Iulia.

Potrivit Departamentul de comunicare din cadrul Primăriei Alba Iulia, decizia a fost luată ca urmare a unei analize amănunțite, derulate pe o mai lungă perioadă de timp, din care a rezultat că șeful Poliției Locale „nu își îndeplinește atribuțiile din fișa postului în mod corect și onest. În decursul ultimelor luni au fost constatate mai multe abateri ale domnului Ilcu de la normele și mai ales conduita pe care funcția ce o ocupa le impuneau”.

Atribuțiile șefului Poliției Locale vor fi preluate de Ioan Vodă, șef serviciu în cadrul Direcției Poliției Locale.

„Nu este o decizie pe care am luat-o ușor. Timp de mai multe luni am analizat situația domnului Ilcu și mi-aș fi dorit ca acesta să se achite cu onoare și profesionalism de atribuțiile sale. Din păcate, comportamentul acestuia ne-a pus în situația de a lua această decizie, pentru că nu putem permite ca activitatea Poliției Locale să fie perturbată de acțiunile, ori mai degrabă inacțiunile, unui singur om și pentru că nu putem accepta ca prestigiul și imaginea acestei instituții să fie afectate în mod negativ de comportamentul domniei sale. Poliția Locală este și trebuie să rămână o instituție care se află în slujba cetățenilor din Alba Iulia, o instituție în care aceștia să aibă încredere. În cele peste șase luni de când am preluat mandatul de Primar nu au existat „epurări” ori schimbări din funcții, nu au fost demiși directori sau șefi de departamente, însă fiecare angajat al acestei instituții trebuie să înțeleagă că, atât timp cât lucrează în Primăria Alba Iulia, atât timp cât eu voi conduce această instituție, trebuie să se achite cu demnitate și onoare de toate atribuțiile din fișa postului, că trebuie să lucreze în permanență în interesul cetățeanului”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit alba24.ro, Daniel Ilcu a fost găsit inconștient cu mașina instituției, cu o alcoolemie mare, în urmă cu câteva luni. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost deschis la momentul respectiv un dosar penal in rem. Tot atunci, primarul Gabriel Pleșa a declarat că în cazul respectiv a fost deschisă o anchetă disciplinară și că vor urma mai multe măsuri.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel