Primăria Oradea anunță că astăzi, la ora 16.00, se deschide circulația rutieră pe bretelele și girația de sub Pasajul Universității, după finalizarea lucrărilor la pavajul de pe inelul girației, nivelarea pământului vegetal, realizarea marcajelor, semnalizarea acestora și montarea indicatoarelor rutiere.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, asigură toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Partea carosabilă a bretelelor are lăţimea de 3,5 metri, fiind delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu are cinci ramuri: Borș, Cluj, strada Universității, strada Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100.

Pe sub pasaj, la capătul dinspre Cartierul Europa, a fost realizată o trecere pentru pietoni/pasaj pietonal cu lățimea de 4 metri, la care s-au executat deja și lucrările de finisare. Această trecere face legătura cu Piața 100 pentru cei care vin de pe strada Universității.

Lucrările la pasajul suprateran au început în octombrie 2019, iar valoarea contractului de lucrări este de peste 30 de milioane de lei (fără TVA).

(FOTO: Primăria Oradea)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania